A avut loc premierea participanților calificați la faza națională a Olimpiadei Naționale de Informatică Aplicată, cunoscută și sub numele de Concursul Național Acadnet. Olimpiada s-a desfășurat, în aceste condiții speciale, sub îndrumarea Universității Politehnice din București și a Uniunii Profesorilor de informatică din România.

Festivitatea de premiere, ca și concursul propriu-zis, a avut loc online, cu invitați de la diferite universități și facultăți de profil din țară. Pe lista celor premiați, s-au aflat și doi arădeni, elevi ai Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad, de la clasele de matematică informatică și intensiv informatică: Raul-Andrei Floarea, clasa a IX-a B (Rețele), și Călin-Ștefan Tămaș, din clasa a XI-a B (Calculatoare). Ambii au luat mențiune. Merită felicitări și Alexandru-Andrei Creț, din clasa a X-a B, care a participat la secțiunea Calculatoare, chiar dacă nu a ajuns pe podium.

De menționat este faptul că elevul din clasa a XI-a, a obținut dubla calificare la secțiunea Rețele și secțiunea Calculatoare. Călin a fost premiat pentru al treilea an consecutiv la secțiunea Calculatoare. Premianții vor fi recompensați atât cu diplome, cât și cu bani din partea sponsorilor. În plus, ei au un loc asigurat în Universitatea Politehnică din București, precum și la Facultatea de matematică și informatică din cadrul Universității din București.

Recomandările redacției