UTA se caută la toate nivelurile în această perioadă, pentru ca în pauza de iarnă să adopte o strategie care să o scoată din criza mana­gerială și, implicit, sportivă cu care s-a pricopsit în această toamnă. Dincolo de varianta agreată de la kilometrul zero cu revenirea lui Marius Țucudean în rolul principalului factor decident și o ofertă pentru Ionuț Popa ca antrenor, actuala conducere pare foarte interesată de o colaborare strânsă cu Mihai Joița.
Cunoscut impresar de fotbaliști, cu legături importante în special în fotbalul francez, Joița a avut mandate și ca director sportiv în Liga 1, la Petrolul Ploiești și Rapid. „Nu ascund că am avut discuții cu domnul Meszar, cu care mă cunosc de ceva timp, însă fără o concluzie clară. I-am spus și dânsului că ajut cu ce pot, jucători, prin relațiile mele ca impresar, eventual sponsori, și, dacă se vrea, prin experiența acumulată într-o funcție executivă. Cochetez de vreo 6-7 ani cu UTA, de pe vremea lui Giovanni (n.a. Catanzariti), știu cât de iubit este acest club în România. Practic, cea mai mare avere a unui club sunt suporterii, iar de aici încolo, cu stabilitatea financiară ce există la Arad, se pot face multe. Îl cunosc și pe Dani Proca, și am fost la curent cu efortul băieților din galerie pentru ca acest club să aibă continuitate și să revină acolo unde îi este locul”, ne-a mărturisit Joița, care i-a dus, printre alții, în fotbalul românesc pe Gnohere, Esombe, Boli sau Hamza.
Nu e un secret că Mihai Joița a lucrat cam peste tot unde a activat ca și conducător sau sfătuitor al cluburilor cu antrenori ca Tiberiu Selymes (pe care l-a și ajutat cu câțiva jucători în debutul stagiunii la Olimpia Satu Mare) sau Gigi Mulțescu. „Nu are rost să discutăm acum despre cele două nume, căci e posibil să rămână și Cristi Todea, de ce nu? Eu nu-l cunosc personal, ci doar știu că el acum lucrează cu «marfa»rămasă de la precedesorii săi. În iarnă, însă, are posibilitatea să opteze singur pentru jucători pe gustul său, mai ales că nici numeric UTA nu mai stă foarte bine după ce a renunțat la câțiva fotbaliști în această toamnă. Dar, repet, astea sunt discuții ipotetice, nu pot eu să vorbesc acum în numele clubului, sunt simple discuții, păreri, pe care i le-am expus și domnului Meszar”, a adăugat impresarul, aflat chiar în aceste zile la Arad.
Joița chiar l-a însoțit pe Alexandru Meszar în tribuna de la Șiria la meciul cu Știința Miroslava, dar tot el i-a văzut pe viu pe „roș-albi” în partidele de la Clinceni și Snagov.

Recomandările redacției