Mergem înainte cu succes

0
448

În săptămâna care tocmai s-a scurs am trecut pe la mai multe primării din județ. Primul popas l-am făcut la Șepreuș. Ce-i drept, domnul primar Ioan Pintean se afla în concediu, însă norocul meu a fost că nu era plecat din localitate. Aflând de prezența noastră în comună, domnia sa ne-a dat întâlnire la sediul primăriei, acolo unde l-am găsit pe domnul Ioan Morgociu, viceprimarul comunei Șepreuș. Acesta ne-a anunțat că îndată va ajunge și domnul primar.

Domnule primar Ioan Pintean, știți bine că niciodată nu vă ocolim. Am zis că ne oprim și pe la dumneavoastră.

Așa sunt prietenii adevărați: mai trec din când în când unul pe la celălalt. Eu oricum vă mulțumesc și profit de prezența dumneavoastră pentru a scrie ce facem noi în această comună.

Bineînțeles, cu mare drag voi scrie despre comuna Șepreuș, despre oamnii aceștia harnici și respectabili. Mai ales că sunteți înconjurat de o echipă de profesioniști în primărie. Acest lucru face ca rezultatele comunității să fie deosebite.

Da, să știți că rezultatele sunt acolo unde este înțelegere și disciplină. De unul singur nu prea reușești să faci mare brânză. Să știți însă că mă bucur că ați trecut pe la noi și ori de câte ori aveți drum în această zonă vă rog să nu ne ocoliți.

Vă apreciez în primul rând pentru curățenia pe care o aveți în comună și pe care reușiți să o mențineți. Dar să vedem cu ce vă lăudați acum domnule primar, pentru că dumneavoastră întotdeauna ați avut rezultate frumoase.

Da, să vorbim de realizări. În primul rând, aș începe cu amenajarea de trotuare din beton. Am construit alee pavată la cimitir, am realizat reamenajarea fântânei din fața primăriei, care avea un debit foarte scăzut de apă. Acum, în câteva minute scoate zece litri de apă potabilă. De asemenea, am efectuat o reparație generală la acoperișul clădirii sediului 405, fost sediu CAP, care și-a căpătat altă destinație…

Iar acum să discutăm despre investiții care sunt în curs de execuție.

Școala Gimnazială Mihai Veliciu și grădinița cu Program Normal se află într-un amplu proces de reabilitare, modernizare și extindere. Mai departe vorbim de investiții pentru care există finanțare deja chiar în acest an și anume: amenajare trotuare din beton – etapa a II-a; reabilitarea termică a sălii de sport în localitatea noastră, faza DALI; amplasarea de panouri fotovoltaice pe clădirea școlii gimnaziale, faza DALI; modernizarea iluminatului public în toată comuna – program finanțat prin Agenția Fondului de Mediu – aici avem deja contract semnat; amenajarea de trecere pietonală peste râul Șartiș; achiziția de echipamente din domeniul Tehnologiei IT Mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevi și cadre didactice din învățământul preuniversitar din comuna noastră – contract semnat.

Totodată mai amintim despre dotarea unităților de învățământ preuniversitare de Stat cu echipamente de protecție medicală, dezinfectanți, precum și alte echipamente de acest tip necesare pentru a preveni răspândirea Coronavirusului SARS-CoV 2 în comuna noastră.

Voi mai sintetiza câteva investiții: Proiecte de investiții depuse și înregistrate la Compania Națională de Investiții: modernizarea de drumuri de interes local în Șepreuș; reabilitarea și modernizarea Complexului Sportiv de pe strada Florin Pârvu; construirea unui dispensar uman, investiție cuprinsă în lista sinteză. Deci să știți că nu am așteptat mila nimănui. Am făcut proiecte, pentru că dacă nu îți faci nu prea ai după cine să aștepți. Sacul este cam gol, dar noi sperăm în mai bine.

Așa să fie, domnule primar Ioan Pintean!

Voicu Sida

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.