hunedoara sebisEchipa lui Marius Opric își păstrează avansul de patru puncte în fruntea seriei a V-a după confruntarea cu Naționalul din Sebiș, pe care a câștigat-o la limită.
Atenționați de ascensiunea Olimpiei Satu Mare, hunedorenii au abordat meciul doar cu gândul să nu piardă. Trupa lui Mihai Petcuț s-a apărat grupat, permiţând doar execuții din afara careului. Dar a venit minutul 22, când Pepenar, aflat în careul arădean, a centrat, mingea l-a atins nefericit pe Buta, care-l talona, şi a prins efect spectaculos, aterizând în plasă, 1-0.
Au urmat câteva momente bune ale amfitrionilor, putea fi 2-0 la șutul lui Făgărășanu, oprit de transversală. Apoi Sebișul a ieșit la joc, fundașul Buta (component al Hunedoarei în tur) a apărut la finalizare, dar Cuciula a reușit să-i devieze șutul în lovitură de colț. „Aşa am început, de parcă am fi jucat cu Real Madrid. A fost o primă repriză bună a lor și slabă a noastră. Golul a venit dintr-o fază care nu anunța nimic”, a povestit Mihai Petcuț, care a mutat în actul doi cu Alin Coțan, iar Naționalul a primit mai multă consistență. Hunedorenii au rămas periculoși la fazele fixe și au căutat să-și conserve statutul de favoriți. Robert Cristian a reușit o fază periculoasă în minutul 76, când centrarea sa a căzut pe transversală, apoi Soltesz a îndepărtat pericolul. Sebișul s-a apropiat periculos în minutul 83, Avădanei a centrat în careul mic, dar Budur și Ceaca s-au încurcat reciproc și Hunedoara a scăpat fără gol. „Repriza a doua a fost a noastră, dar n-am putut să dăm gol din 3 metri. Eu am sperat până la ultima fază. N-a fost să fie. Meritam un egal, fără dubii”, a apreciat antrenorul alb-albaștrilor.
La pauză, în drum spre vestiare, a apărut un incindent, atacantul Ceaca s-a prăbușit după ce a fost bruscat de fundașul hunedorean Ambruș. „N-am înțeles comportamentul lor față de noi”, a punctat Petcuț, sub ochii căruia s-a petrecut faza…
Hunedoara: Dragotă – Dosan, Ambruş, Cuciula, Trăşcan – Vajda, Găceanu (73 Bier), Cristian (86 Lintaru), Făgărăşanu – Pepenar (90 Suciu), Nicula (57 Radu).
Sebiș: Soltesz – Feieş (89 Siminiceanu), Buta, Albert, Jude (79 Budur) – Rodriguez, Avădanei – Bozian (89 Ivancea), Izzeldin (55 Coțan), Suslak – Ceaca.
Arbitri: Cristian Brașovan – Monica Rigo, Adrian Nasc (toți Cluj Napoca). Observatori: Luis Moiescu (Drobeta Tr. Severin), Ion Cavai (Cluj Napoca).

Recomandările redacției