Mesaj emoționant al unui asistent medical din Spitalul Județean pentru mama sa

1
6799

Umanitatea cadrelor medicale a ieșit dincolo de latura profesionalismului, după Abel Daniliuc, asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Județean Arad, conform Antena3. 

„Unii dintre colegi şi chiar şi eu am plătit cele necesare pentru pacienți de la noi, din banii noștri. Am ieșit azi dimineață din tură şi am dormit o oră, apoi m-am întors la spital pentru că mi-a zis fata unui pacient că nu are scutece. 

Astăzi am ales să respir mai puțin, acoperindu-mi fața cu trei măști și îmbrăcând un costum în care nu ai idee cât de cald îmi e…și nu pot bea apă, nu am timp să stau jos, nu am secunde de pierdut”, spune Abel. 

Medicii, asistenții și întreg personalul medical oferă mai mult de cât ar fi crezut că vor oferi vreodată pentru pacienți, atât din timpul lor, cât și  din punct de vedere material acolo unde situația o cere. 

„Cât despre echipamentul pe care îl îmbrăcăm și în care nu doar că stăm, ci și alergăm de la un pacient la altul și fiecare cu diverse nevoi. Să-l ridici, să-l schimbi, să-l alimentezi să-i administrezi medicamentația și toate astea fiind limitat de echipamentul care îți îngrădește câmpul vizual, mișcările, auzul!”, a adăugat Abel. 

Abel a lansat şi un apel către români, pe care îi roagă să aibă grija de ei, că această boală există într-adevăr: 

„Înainte să-ți zic orice, vreau să te rog să rămâi sănătos, să ai grijă de tine și să te asigur că nu e nici o conspirație. Personalul medical nu omoară şi nu lasă să moară nimeni sub pretextul COVID-19, ba dimpotrivă, munca noastră s-a îngreunat și mai mult. 

Avem de tratat patologie diversă, plus acest dușman invizibil care atacă, cum vrea, nu pe toți la fel, ducând o bătălie nedreaptă după propriile sale reguli cu noi toți.” 

După Abel, cadrele medicale au stat drepți în fața bolii, în fața morții, pentru că astăzi au mai smuls un bunic, un tată, o mamă, o bunică din ghearele nemiloase ale morții. 

Astăzi, acesta a ales să se epuizeze pentru a salva o mică parte din omenire, iar fiecare dintre noi e o mică parte.  

„Astăzi m-ai văzut clătinându-mi pasul pentru că m-am trezit la 5 și am plecat când psihic și fizic nu am mai putut. Acum, în funcție de asta se calculează timpul petrecut în gardă, acum poate zâmbești ,stând puțin să te gândești la cât de repede ai concluzionat când m-ai văzut. 

Și să știi că și urmele și vânătăile de pe față nu sunt de la o băută cu prietenii sâmbătă seara, ci de la faptul că m-am protejat pe mine să te protejez pe tine și să pot salva în continuare. Semnat ,Personalul medical”, a mai povestit Abel Daniliuc, conform Antena3. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.