Mesaj transmis de Pamela Anderson producătorului italian Andrea Iervolino, distins cu titlul Doctor Honoris Causa de UVVG

0
229

Comunitatea academică a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost onorată de vizita cunoscutului producător de filme, și antreprenor, Andrea Iervolino, personalitate marcantă la nivel internațional în domeniul cinematografiei. Chiar dacă actrița Pamela Anderson nu l-a putut însoți în cele din urmă, ea a transmis un mesaj video producătorului felicitându-l, dar și Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad.  „Bună tuturor! Doresc să-l felicit pe Andrea pentru distincția primită și să mulțumesc Universității <Vasile Goldiș> pentru că l-a onorat pe Andrea cu acest titlu. Ca și copil, Andrea a suferit de o bâlbâială severă și era mereu batjocorit. Mama sa i-a blocat transferul la o școală pentru copii cu nevoi speciale, recomandare venită din partea profesorilor. Astfel, Andrea a fost nevoit să lucreze, pentru a fi independent și pentru a nu fi o povară asupra familiei deja împovărată. La vârsta de 15 ani, a produs primul său film, prin strângerea micilor investitori din orașul său natal Cassino, apoi a inventat un nou model de distribuție, care a avut mare succes, iar câțiva ani mai târziu, Andrea a făcut primul său film cu Al Pacino. Diligența și visele pot învinge orice condiții. Tuturor ne sunt prezentate obstacole pe care trebuie să le depășim și Andrea este un minunat exemplu despre cum încrederea în sine, perseverența și determinarea dau roade, a transmis Pamela Anderson.

Încă din prima zi, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, cunoscutul producător Andrea Iervolino, a avut întâlniri cu structurile de conducere ale Universităţii, precum şi cu studenţi, atât români, cât şi internaţionali. În urma vizitei efectuate în Campusul Universitar „Vasile Goldiş” (Institutul de Științe ale Vieții, Centrele de Cercetare și laboratoarele de practică ale studenților, Biblioteca Universitară, Muzeul Doina și Baruțu T. Arghezi ş.a.), a rămas profund impresionat de baza didactică şi de cercetare pusă la dispoziţia studenţilor. A doua zi, Andrea Iervolino a participat, alături de conducerea Universității, la manifestările de la Păuliș, dedicate Zilei Armatei Române, după care a avut întrevederi cu reprezentanții autorităților locale şi județene. Momentul festiv, respectiv de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, organizat de conducerea Universității, în sala arhiplină „Regele Ferdinand” din cadrul Primăriei Arad, a fost onorat de toate autorităţile locale şi judeţene. „Mulţumesc Comunităţii academice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad pentru titlul de Doctor Honoris Causa şi sunt profund impresionat de cer­cetarea și profesionalismul pe care l-am găsit la această Universitate. Este o idee foarte bună creearea unui cinematograf pentru studenți, deoarece am o experiență foarte bună în acest domeniu, la Universitatea din Pisca (Italia), unde am fost invitat să susțin cursuri de producție. În urma vizitei la Arad, voi avea numeroase ocazii de revenire în oraşul Dumneavoastră”, a declarat Andrea Iervolino.

Un producător care a lucrat cu nume grele

Andrea Iervolino, este considerat, la cei numai 29 de ani ai săi, cel mai bun producător italian de film din istoria cinematografiei și una dintre cele mai puternice personalități de la Hollywood. A primit, împreună cu Al Pacino și Barry Levinson premiul de Cel mai bun producător la cea de-a 71-a Ediție a Festivalului de Film de la Veneția. Iar, la cea de-a 73-a  ediție a Festivalului de Film de la Veneția a primit, împreună cu James Franco tot premiul de Cel mai bun producător cu „Bătălie îndoielnică”. Și-a început cariera la 16 ani, și a produs, finanțat și distribuit peste 60 de filme.

Grupul Ambi, pe care îl deține împreună cu Monika Bacardi este în prezent într-un trend ascendent, producând multe din filmele care vor fi difuzate în viitoarele sezoane cinematografice și de televiziune.

Printre filmele produse de Iervolino se numără thrillerul de acțiune 2047 Sights of Death în care au jucat Danny Glover, Daryl Hannah, Rutger Hauer, Stephen Baldwin și Michael Madsen; drama The Humbling, în care au jucat Al Pacino, Greta Gerwig, Kyra Sedgwick, Charles Grodin și Dianne West; thrillerul polițist Hope Lost cu Danny Trejo, Mischa Barton și Michael Madsen; thrillerul SF de acțiune Andron- Black Labyrinth (Andron – Labirintul Negru), în regia lui Francesco Cinquemani, în care au jucat  Alec Baldwin, Danny Glover, Gale Morgan Harold III și pe cântăreața Skin.

Andrea Iervolino și regizorul Marco Risi au produs Tre Tocchi, în regia lui Marco Risi. În colaborare cu Paradox Studios, AMBI a produs și comedia romantică All Roads Lead to Rome (Toate drumurile duc la Roma), în a cărui distribuție au fost: Sarah Jessica Parker și Raoul Bova, Paz Vega, Claudia Cardinale și Rosie Day. Împreună cu Franco’s Rabbit Bandini Productions și cu That’s Hollywood Pictures, AMBI a finanțat și produs un film în regia lui James Franco, ecranizare după romanul lui Steinbeck: In Dubious Battle (Bătălie îndoielnică), film ce i-a avut în distribuție pe James Franco, Selena Gomez, Nat Wolff, Josh Hutcherson, Zach Braff, Vincent d’Onofrio, Robert Duvall, Ed Harris, Bryan Cranston. De asemenea, Andrea Iervolino și Monika Bacardi sunt coproducători, împreună cu Gerard Butler, al filmului Septembers of Shiraz, în care joacă Salma Hayek și laureatul Oscar Adrien Brody. Recent, compania s-a lansat și în lumea animației, cu două filme de animație: East End și Arctic Justice – Thunder Squad și a finalizat deja contracte importante cu staruri hollywoodiene pentru vocile personajelor, staruri precum Jeremy Runner, John Cleese, Alec Baldwin, James Franco, Anjelica Houston, Heidi Klum și Omar Sy. De asemenea, AMBI lucrează și Groove Tails și a semnat cu Jamie Foxx pentru vocea personajului principal. Mai mult, Andrea Iervolino și Monika Bacardi, împreună cu producătorul american Sniper Andrew Lazar, au produs filmul Sci-Fi Rupture, în care au jucat Noomi Rapace, Micheal Chiklis, Peter Stormare, Kerry Bishé, Lesley Manville și Ari Millen, în regia lui Steven Shainberg.

Italianul produs și thrillerul psihologic Lavender (Lavanda), sub regia lui Ed Gass-Donnelly și avându-i ca protagoniști pe Abbie Cornish, Dermot Mulroney, Diego Klattenhoff și Justin Long.

Printre altele, Andrea Iervolino și Monika Bacardi au finanțat și produs filmul Future World (Lumea viitoare) în regia lui James Franco și având în distribuție pe: James Franco, Milla Jovovich, Lucy Liu, Method Man, Suki Waterhouse și Snoop Dog.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.