Târgul educației -2022 și-a deschis joi porțile pentru toate școlile din municipiu și județul Arad. Timp de două zile școlile  își prezintă oferta educațională în cadrul Expo Arad, situat pe Calea Aurel Vlaicu 300, Arad.

  Zeci de viitori liceeni au fost prezenți în prima zi a târgului, curioși de oferta educațională de aici. Reamintim că standurile expoziționale vor mai putea fi vizitate, de către cei interesați vineri, între orele 8.00-14.00. În cadrul evenimentului elevii unităților de învățământ din municipiul și județul nostru și-au dat silința să-și prezinte cum se cuvine școala de unde provin.

Un stand care ne-a atras atenția a fost cel al Liceului Ucecom Spiru Haret, unde elevii clasei de bucătari au prezentat preparate delicioase cu ajutorul profesorilor de la clasă. În timp ce marea majoritate a școlilor s-au promovat cu broşuri, imagini şi filmuleţe de prezentare, standul celor de la Ucecom a fost  printre puţinele care au expus  produse culinare realizate în laboratorul școlii de viitorii bucătari, cofetari, patiseri,  și ospătarii oferindu-le vizitatorilor ocazia să guste din acestea. Au avut loc  și demonstrații practice specifice calificării de frizer, coafor, manichiurist și pedichiurist

Mulți curioși s-au prezentat la standul liceului, unde pe lângă clasa de bucătari a fost prezentă și clasa de coafor. Școala mai are în oferta educațională pentru anul viitor, pe lângă clasele de bucătar și coafor și o clasă de cofetar patiser, una de ospătar și vânzător în alimentație, dar și  una de manchiurist-pedichiurist.

 Se pare că în ultimii ani tot mai mulți adolescenți își doresc să învețe o meserie, deoarece de multe ori după terminarea unui liceu sau chiar a unei facultăți tinerii nu își găsesc un loc de muncă, din cauza faptului că în școala românească nu se prea face nimic practic. Mulți dintre absolvenții unei școli de meserii spun că și-au găsit mult mai ușor un loc de muncă, datorită calificării pe care o au.

Ioan este un adolescent care a optat pentru clasa de bucătar a liceului Ucecom și spune că asta e tot ce și-a dorit și speră că, în viitorul nu foarte îndepărtat, va deveni un bucătar renumit. ,, De când eram mic mi-a plăcut să gătesc. Aici la școală am învățat multe lucruri noi care îmi vor fi de folos. Facem practică multă și gătim tot felul de bunătăți împreună cu profesorii noștri, de la care am învățat foarte multe”, spune încântat băiatul.

,,Ca în fiecare an, la standurile special amenajate, profesorii și maiștrii şcolii noastre, alături de elevi ai şcolii, prezintă oferta educaţională, pentru a informa elevii de clasa a VIII-a cu privire la programele de învățământ profesional. Vă așteptăm la Târgul Educației ”, spun reprezentanții liceului Ucecom.

Recomandările redacției