Meseria de casier, pe cale de dispariție

0
688

În doar câțiva ani, românii nu vor mai avea nevoie de aceste servicii, iar  meseria de casier va dispărea din țara noastră. În prezent, schimbarea deja a început să se producă, iar mulți oameni au învățat cum să se descurce singuri.

Progresele din domeniul tehnologiei vor conduce la dispariția meseriei de casier. Noile case self – checkout vor fi din ce în ce mai utilizate în magazine, astfel casierii nu vor mai fi necesari până în 2030. Spre exemplu, potrivit Impact.ro, până în 2025, în România vor exista peste 1,2 milioane de case self – checkout, pe care oamenii le pot folosi singuri, în supermarketuri, pentru scanarea și plătirea produselor pe care le-au achiziționat.

”Digitalizarea, noile tehnologii şi contextul pandemic au transformat modul în care oamenii îşi fac cumpărăturile, precum şi aşteptările şi nevoile lor legate de experienţele pe care le au în magazinele fizice.

Astfel că am continuat să investim în transformarea digitală a supermar­keturilor Mega Image din toată ţara şi în acest moment avem implementate 346 de case self scan la nivel naţional“, au transmis reprezentanții reţelei de magazine Mega Image.

De asemenea, directorul de comunicare şi corporate affairs la Kaufland România, Valer Hancaş, a declarat că până în prezent, în magazinele din acest lanț clienții au la dispoziție 600 de case expres unde îşi pot scana și plăti singuri cumpărăturile, fără să ia contact cu vreun casier.

”Numărul este impresionant, în contextul în care reprezintă 36 % din totalul caselor de marcat din România“, a mai spus acesta.

Așadar, efortul depus la casa de marcat va fi unul limitat. În acest context, postul de casier va deveni din ce în ce mai rar și mai puțin necesar.

Casierul va rămâne un ajutor doar pentru anumite categorii de persoane, mai puțin numeroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.