Un grup de bărbaţi încearcă să înşele ziua în amiaza mare locuitorii din Pecica. Poliţiştii locali din Pecica avertizează populaţia şi explică modul de operare al tâlharilor. Un grup de bărbați, se pare, de etnie romă, în floarea vârstei (în jur de 40 de ani), își fac veacul prin Pecica, cu scopul vădit de a înșela sau chiar de a tâlhări, în special persoane în vârstă. Nu îi deranjează nici vremea rece, nici zăpada sau gheața.

Găsesc diferite pretexte – cum ar fi mici reparații la acoperiș, înlocuiri de țiglă (despre care spun, spășiți, că au spart-o din greșeală, în timp ce lucrau la vecin, ceea ce evident este o minciună, pentru că nu au lucrat la nici un vecin!), înlocuirea unei mici bucăți din streașină și altele asemenea – promit că vor face lucrarea foarte ieftin dacă nu chiar gratis, iar odată intrați în curte, victima nu mai are nicio șansă.

La început vine doar unul, apoi, când biata victimă deschide poarta, mai apar încă doi sau trei haidamaci și se pun pe lucru. Pentru o țiglă spartă, decopertează zeci de metri din acoperiș, pentru un metru de streașină, dau jos toate jgheaburile de la casă și așa mai departe. Victima – aleasă cu grijă, mai ales dintre persoanele singure și vârstnice – sunt urmărite peste tot, inclusiv în casă și nu pot da nici măcar un telefon. Apoi, urmează imediat decontul: adică, pentru o „mică reparație gratuită” i se cer victimei mii de lei, iar dacă face greșeala de a scoate la vedere gentuța cu banii agonisiți cu anii, indivizii nu se jenează să pună mâna pe toți banii. „Nu vă încredeți în vorbele și promisiunile lor! Acești indivizi sunt versați, au învățat să vorbească frumos, știu să mintă, dar lovesc fără milă! Nu intrați în vorbă cu ei, nu le deschideți poarta și, mai ales, nu-i lăsați să scape! Anunțați-ne imediat ce-i vedeți!  Din informațiile pe care le avem până în prezent, sunt două astfel de echipe care acționează în Pecica, fiecare echipă fiind formată din trei sau patru persoane. Una dintre aceste echipe circulă cu o mașină de culoare gri metalizat, pe care o parchează în apropierea locuinței victimei, în așa fel încât aceasta să nu-i poată vedea numărul de înmatriculare. Nu încercați să acționați singuri, pentru că sunt și versați, și periculoși! Dacă vă sună la poartă sau dacă vă propun lucrări de genul celor arătate mai sus, sunați de urgență la Poliția locală – telefon: 0751-140 401 – sau la 112. Mulțumim pe această cale tuturor cetățenilor care ne-au oferit informații despre modul de operare și chiar fotografii ale infractorilor – în imaginea alăturată poate fi văzută una dintre echipe acționând, la lumina zilei, în zona 300 din Pecica”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale.

Recomandările redacției