Meșteșugari din tot județul, prezenți la târgul de la Arad (+galerie foto)

0
519

Astăzi a fost  serbată Ziua Turismului Arădean, eveniment organizat în apropierea lacului Pădurice. Aflat la a III-a ediție,  a adus meșteșugari din tot județul, care au dorit să-și promoveze zona și produsele tradiționale zonei de unde provin.  Platoul din fața Consiliului Județean Arad s-a animat repede  cu sute de persoane, în ciuda căldurii de afară. Au venit atât oameni care își doresc să promoveze produsele de tradiție ale județului, dar și arădeni curioși veniți să admire frumusețea portului popular și  obiecte de artă tradiționale.

Pe lângă participarea meșteșugarilor din tot județul, la eveniment au participat și autorități locale. Pe tot parcursul zilei sunt organizate expoziții cu vânzare, iar  meșterii populari realizează ateliere live.

Evenimentul s-a deschis cu o paradă a portului popular arădean. Mai târziu, zeci de copii au asistat la un spectacol de teatru de păpuși, iar de la prânz au început  recitalurile  de muzică.

Arădenii care au trecut prin zonă au putut admira și cumpăra o serie de produse tradiționale , de la pita de Pecica, vinurile din Podgorie, miere, uleiuri esențiale,costume populare până la produse artizanale din lemn sau lut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.