Meszar a vrut să ceară ajutor financiar din partea Guvernului maghiar pentru UTA

0
136

Imediat după reușita clubului arădean de a promova în Liga I în vara lui 2020, premierul maghiar Viktor Orban, a felicitat UTA în urma unui articol citit în ziarul „Nemzeti Sport” legat de promovarea în primul eșalon.

Astfel, Alexandru Meszar s-a gândit să-i ceară ajutor financiar șefului Guvernului din țara vecină, ale cărui investiții la echipe precum Sepsi Sfântu Gheorghe sau Csikszereda Miercurea Ciuc, au dat deja roade. Cu toate acestea Meszar a renunțat la idee de teama părerilor negative ale arădenilor.

M-am temut de feedbackul negativ al comunității. La cluburile, în orașele în care Guvernul Ungariei a investit, peste 85% din populație e maghiară, la Arad e invers. Dar, mă gândesc să apelez la Guvernul Maghiar pentru că este nevoie și vedem că se pot obține rezultate cu o finanțare suplimentară. Sunt exemple foarte bune din țară și nu numai. Există deja discuții inițiate în județul Bihor, există planul pentru academii în Satu Mare, deci sunt proiecte în derulare”, a spus Meszar în direct la GSP.

Iată cum sună întreaga scrisoare trimisă de către premierului maghiar pe adresa UTA-ei în luna august:

Pt. dl. Meszar Sandor

Arad

Stimate Meszar Sandor!

Am citit cu bucurie în „Nemzeti Sport” că echipa legendară a Aradului, UTA, a reușit să promoveze în prima ligă după 12 ani.

Atunci când în urmă cu câțiva ani s-a răspândit vestea, că Dumneavoastră aveți hotărârea fermă de-a readuce în primul eșalon fotbalistic una din cele mai galonate cluburi din Transilvania, multiplă campioană națională, care a dat mulți jucători în reprezentativele Ungariei și României, poate puţini au fost cei care credeau că, banii și energia depuse vor da roade.

După opinia mea, azi au toate motivele pentru a fi mândri de drumul lung și anevoios parcurs de la divizia a IV-a până în primul eşalon.

Permiteți-mi să vă felicit din inimă pentru acest succes deosebit atât pe Dumneavoastră, cât și pe membrii echipei, dorindu-vă o continuare la fel de frumoasă şi eficientă.

Budapesta, 5 august, 2020.

Cu salutări:

Orban Viktor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.