Sunt supărat şi răzbunător pe această vreme fără de nici o culoare, care ne dă cu tifla nouă, pământenilor de tot obişnuiţi şi-i pune la zid pe meteorologii de serviciu; care parcă ar fi vinovaţi de vremea de afară, de parcă ar putea-o ei influenţa. Cum o fac horosco­piştii, bunăoară, care au şansa să-şi alinieze planetele şi aştrii după cum vor, făcându-ne pe voie la fiecare horoscop.

Eu citesc horoscopul zilnic, de ani de zile de voie, dar mai ales de nevoie. Unul nu mi-a scăpat. Îmi place teribil, când ipochimenul care compune horoscopul dă sfaturi de genul ăsta: „întrucât planetele s-au aliniat şi vă sunt favorabile, e bine să ascultaţi de sfatul unei persoane mai în vârstă (dacă nu-ţi su­gerează horoscopistul să asculţi de sfatul unui om mai în vârstă, nu asculta. Desfide-l)“; sau: „întrucât Luna se află cu ascendent în Jupiter aveţi grijă cum treceţi strada, evitaţi un accident de maşină (în horoscop nu se precizează marca maşinii implicate); alta şi gata: „întrucât sunteţi nativ taur, astăzi sunteţi nevoit să cheltuiţi o sumă importantă cu reparaţia unui aparat casnic“. Le recomand horoscopiştilor să studieze mai profund alinierea planetelor şi să se aplece asupra influenţei lor asupra purceilor de lapte sau asupra perioadei când intră în călduri musca ţeţe. Le-am dat doar două idei (gratis, din umanitate) prin care îşi pot diversifica mai bine decât adversarele lor, ghicitoarele, previziunile zilnice.

Căci despre ploaie şi vreme rea se ocupă meteorologii de serviciu. Aceşti cu adevărat oameni de ştiinţă, care au dus arta previziunilor meteorologice la rezultate incredibile, au la baza activităţii lor dezvoltarea tehnologiei universale, instrumentar modern, de ultimă oră. Nu e deci de mirare că aceste previziuni sunt defalcate nu numai pe anotimpuri, luni sau săptă­mâni, ci chiar pe zile şi ore, previziunile lor adeverindu-se în proporţie de 97-100%. Asta da ştiinţă, cinste muncii meteoro­lo­gilor, care ne spun din timp când să ne luăm umbrela cu noi şi când nu. Fără nici o aliniere a planetelor.
Nu este exclus, ca urmare a neîncrederii mele în astrologi şi ghicitori, să primesc în vizită la domiciliu, în prag de seară, un meteorit de serviciu…

Recomandările redacției