Metoda cea mai simplă prin care îți poți controla anxietatea

0
171

Viața de zi cu zi ne dă motive de agitație și frustrări și, de multe ori, ajungem să ne enervăm din orice și chiar să avem momente de anxietate.
De multe ori, anxietatea poate fi scăpată de sub control și se instalează sen­timentul de panică. Psihologii spun că anxie­tățile se pot „evapora” ca prin farmec cu un sigur cuvânt. Și chiar dacă pare greu de crezut, totul este dovedit științific. Este o relaxare controlată.
Scapă de anxietate în patru pași
Conform experților, un cuvânt pe care îl asociați cu relaxarea poate face minuni atunci când stresul atinge cote maxime.
1. Alege-ți cuvântul. Alegeți un cuvânt precum „relaxare”, „calm”, „sunt bine” sau orice alt cuvânt pe care îl asociați cu liniștea și relaxarea profundă.
2. Practicați relaxarea. Încercați să vă încetiniți respirația, ceea ce vă va reduce ritmul cardiac. Puteți încerca respirația 4-7-8. Ideea de bază este să inspirați până la 4 (secunde), să vă țineți respirația până la 7 și apoi să expirați până la 8. În timp ce expirați, spune-ți cuvântul și simțiți mușchii rela­xați. Lăsați totul să „curgă” în special zonele comune de tensiune, cum ar fi maxilarul, ochii, umerii sau mâinile. Practicați acest lucru timp de trei până la cinci minute sau până când vă simțiți complet relaxat. Conti­nuați să exersați de cel puțin două ori pe zi.
3. Scurtați sesiunile de relaxare. După ce ați exersat zilnic și ați asociat cuvântul cu o stare relaxată, sunteți gata să reduceți treptat timpul necesar pentru a vă relaxa cu cuvântul tău. În cele din urmă, doar rostirea cuvântului vă va relaxa mintea și corpul.
4. Bucurați-vă de relaxare. Odată ce exersați acești pași, sunteți gata să folosiți acel cuvânt pentru a obține o stare de relaxare profundă și veți vedea că, practic, preluați controlul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.