Nici două săptămâni nu a rămas liber de contract Mevlan Adili după despărțirea amiabilă de UTA. Fundașul de 23 de ani a semnat cu FK Shkendija, liderul din prima ligă macedoniană, aflat la 8 puncte distanță de locul 2, ocupat de Vardar Skopje.
Fostul utist a și fost prezentat oficial astăzi la gruparea „roș-neagră”, la care a mai evoluat în sezonul 2015-2016, înainte de transferul la FC Shkupi. Shkendija a disputat preliminariile Europa League în debutul acestui sezon, ratând calificarea în grupe favoarea lui AC Milan, după scorul general de 0-7.
Adili s-a numărat printre fotbaliștii Shkendijei care, astăzi,
i-au oferit câteva clipe de bucurie unui băiețel bolnav de leucemie, vecin al fostului utist. Mâine, fundașul atât de apreciat la Arad începe efectiv pregătirea alături de noii săi colegi, urmând ca pe 14 februarie să aibă șansa debutului oficial chiar în derby-ul de titlu cu Vardar Skopje.
Despărțirea „Bătrânei Doamne” de Mevlan Adili se încadrează în noua politică de austeritate impusă de conducerea clubului, care a anunțat deja că nu mai poate suporta cheltuielile cu fotbaliștii străini.
În plus, Consiliul Concurenței a interzis autorităților locale să finanțeze cluburi ce angajează fotbaliști străini.
Altfel, banii veniți dinspre Primărie ar fi considerați ajutor de stat, lucru nepermis în sportul românesc.

Recomandările redacției