Programul național „Școala alt­fel”, desfășurat în interval de timp diferit, pentru diferite trepte de învățământ, ne stârnește de fiecare dată!
De data aceasta oaspeții noștri au fost copiii și profesorii de la Palatul Copiilor Arad care au sărbătorit în felul lor Centenarul, 100 de ani de Românie. Coordonatorii evenimentului: Ariana Moisescu – profesor Cercul de Pictură pe sticlă, Achim Ioana – profesor Cercul de Cultură și Civilizație Româ­nească și Codrin Dacian Vlad – profesor, Cercul IT Multimedia, Palatul Copiilor Arad l-au denumit „Micul patriot la Centenar”. Programul copiilor a constat în recitarea și interpretare unor versuri și cântece patriotice. Au participat elevi ai cercurilor de Jurnalistică, IT Multimedia, Pictură pe sticlă, Cultură și Civilizație românească (Palatul Copiilor Arad), elevii clasei a III-a de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad, coordonați de prof. Viorel Dolha, părinți, profesori.
Parteneri implicaţi au fost: Bi­blioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, reprezentată prin Lucia Bibarț, Colegiul Național „Va­sile Goldiș” Arad, reprezentat prin Viorel Dolha, Revista „Menestrel”, dar și mass-media locală. Ideea programului de la Biblioteca Jude­țeană, de marți, 22 mai 2018, a fost ca participanții să cunoască importanţa istorică a sărbătorii Centena­rului Marii Uniri, dar și să îl sărbătorească în felul lor, prin cântec și reci­tând propriile poezii dedicate Marii Uniri și neamului românesc. (G.A.)

Recomandările redacției