Partida cu saudiții de la Al Fateh, de miercuri seara, va fi ultima pentru David Miculescu în cantonamentul de la Rogla. Imediat după meci, „decarul” UTA-ei se va întoarce cu tatăl său la Timișoara, iar de aici va lua avionul la București.
Joi, fotbalistul trebuie să se prezinte la lotul național Under 18, sub comanda lui Laurențiu Roșu, care are de pregătit campania de calificare la Campionatul European Under 19 din 2020. „Tricolorii” născuți în 2001 vor debuta în calificările Pentru EURO 2020 în luna octombrie, împotriva Spaniei, Serbiei și Lituaniei. Partidele se vor desfășura în Serbia, în perioada 8-14 octombrie.
În cadrul stagiului de pregătire de două săptămâni de la Mogoșoaia, reprezentativa Under 18 dispută și o dublă amicală cu formația similară a Israelului. Partidele sunt programate duminică, 4 august, respectiv joi, 8 august, iar de aici încep calculele și negocierile utiștilor cu Federația Română de Fotbal în ceea ce-l privește pe Miculescu. Din informațiile noastre, s-a stabilit deja ca mijlocașul central ofensiv să se întoarcă de la București pe 1 august și, eventual, să joace contra Dunării. Doar că, tot neoficial, arădenii au aflat că, în proporție de 90%, vor debuta în noul sezon al ligii secunde chiar duminică, pe 4 august. Asta înseamnă că David Miculescu ratează 100% ori partida dintre UTA și Călărași, ori cea dintre România și Israel. Mergând mai departe, nu e exclus ca disputa „roș-albilor” de la Ploiești, cu Petrolul, din cadrul rundei secunde, să se dispute vineri, în nocturnă, iar atunci aceasta ar fi din nou prea apropiată de cea dintre „tricolori” și teamul din Țara Sfântă. Rămâne de văzut dacă echipa de club și cea națională vor găsi o cale de mijloc, în așa fel încât Miculescu să-și facă treaba în ambele părți. Oricum, Laszlo Balint a prevăzut această problemă și a declarat, nu odată, că UTA are juniori apropiați ca valoare, care pot face față cu brio rigorilor ligii secunde.
În altă ordine de idei, să mai spunem că e greu de crezut că UTA va pune în vânzare abonamentele pentru noul sezon compețional în această săptămână. Pe „Motorul” s-au montat scaune noi, pe un cadru ceva mai rezistent decât precedentul, iar acum ele trebuie numerotate în vederea comercializării. Așadar, cel mai probabil, campania de vânzare a aboanamentelor va începe în săptămâna dinaintea partidei cu Dunărea Călărași, când e programată și o ședință foto a jucătorilor cu noul echipament.

Recomandările redacției