Miculescu le-a purtat noroc colegilor la Graniță: Frontiera Curtici – UTA II 0-0

0
296

Meci excelent al tinerilor lui Sandu Gaica și Adi Ungur, ieri, pe terenul Frontierei Curtici. „Roș-albii” au fost curajoși în fața uneia din echipele bune ale D-ului arădean și au muncit enorm pentru punctul câștigat în Vinerea Mare.

Mai rutinați, „grănicerii” au avut inițiativă ofensivă la început de meci. Dar, ratările lui Brândușe și Gligor, dar și intervențiile bune ale lui Zamfir – mai ales la lovitura liberă a lui Olariu sau la devierea din fața careului mic a lui Alin Mihai – le-au dat încredere utiștilor. Aceștia din urmă puteau deschide scorul cu puțin înainte de pauză: o acțiune legată a purtat mingea în 8 metri dreapta la Truță, dar experimentatul Trifoi a avut un reflex important și a parat.

Actul doi, mai precis ultimele 30-35 de minute de joc, i-a regăsit pe băieții lui Gaica și Ungur mai prezenți în jumătatea adversă, dispuși să alerge pentru fiecare minge. În conturile ambelor tabere a apărut câte o ocazie mare de tot: Zamfir a scos de la rădăcina barei șutul lui Olariu din 10 metri și, în replică, Truță a ratat din poziție de singur cu Trifoi, așa că scorul a rămas imaculat când s-a auzit ultimul fluier al lui Ionuț Nicoraș.

Fără Gurban, Gavriș și Nedea, dar și cu Morar și Avrămuțiu accidentându-se în timpul reprizei secunde, curticenii au câștigat doar un punct în fața Zăbraniului în lupta pentru locul 3. „Într-adevăr, un loc pe podium e obiectivul nostru pe acest final de sezon, ne pare rău că nu am reușit să mergem la +6 față de cei de la Zăbrani. Meciul cu UTA II a avut două reprize distincte, prima a fost a noastră, a doua a tinerilor jucători adverși. Prin urmare, rezultatul poate fi considerat echitabil, deși puteam închide jocul la ocaziile din primele 45 de minute. Dar, am ratat, or diferența dintre seniori și juniori se face de obicei prin pragmatism. Nu l-am avut, iar copiii au prins curaj, au avut inițiativa după minutul 60 și am riscat să și pierdem”, a punctat Flavius Moisă, antrenorul „grănicerilor”.

Fără șase „piese” împrumutate primei echipe pentru deplasarea de la Petroșani, UTA II a găsit formula pentru a ține în șah una dintre formațiile bune ale Ligii a IV-a. Încredere a venit și de pe bancă, acolo de unde David Miculescu (în revenire după operația de peritonită) și-a susținut și el colegii de generație și mai mici. „Un rezultat bun, în urma unei prestații bune a băieților noștri în fața unei echipe care nu întâmplător e pe locul 3”, a sintetizat Sandu Gaica întâlnirea de ieri pentru uta-arad.ro.

Cu cinci meciuri înainte de sfârșitul campionatului,  Curticiul e pe 3, iar UTA II e pe locul 5. Sâmbăta viitoare, Frontiera se deplasează la Săvârșin, iar „roș-albii” primesc vizita Podgoriei Pîncota.

Formații:

Frontiera: Trifoi – Morar, Al. Don, Moisă, Vereș-Șipoș – Gligor, Hanc – Olariu (68 Dochița), Ursoi (63 Avrămuțiu, 88 Liga), Fl. Brândușe – Al.  Mihai.

UTA II: Zamfir – Pătlăgică, Vidican, Pașcu, Mohaci – Rădulescu, Cocriș – Truță (89 Sfîrlea), A. Gavrilă, Răzban (68 Petcuț) – Nistor.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Emil Arsa, Sergiu Burcă. Observatori: Marcel Vida, Victor Ciurescu.

***

Joi

Podgoria Pîncota – Victoria Zăbrani   1-0

Bulzan

Vineri

Frontiera Curtici – UTA II   0-0

Sâmbătă

Speranța Turnu – Victoria Felnac 0-3

/ S. Bogdan, R. Fritea, S. Măgulean

Șoimii Șimand – CS Ineu 3-1

Sechel, Balint, Deloreanu / Dan Mâneran

Progresul Pecica – ACS Socodor 3-1

Copil, Arsene, R. Păcurar / Pirtea

CS Glogovăț – Cetate Săvârșin 6-2

Borteș, Negrea 3, Coșa 2 / Coșa – autogol, Oprea

Victoria Nădlac – Păulișana Păuliș 0-3 (f.j.)

Unirea Sântana stă

Clasament

Etapa viitoare (4 mai): Zăbrani – Șimand, Ineu – Sânatana, Săvârșin – Curtici, UTA II – Pîncota, Socodor – Turnu, Păuliș – Glogovăț, Felnac – Nădlac 3-0 (f.j.). Pecica stă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.