UTA a trebuit să se mulțumească cu un singur punct pe sinteticul din cartierul bucureștean Pantilimon, la capătul unei partide cu multe ocazii de gol. Ursu a ratat două imense, Bustea și el una, dar nici C. Rus nu a avut noroc duminică, nimerind doar bara. Însă, în ziua în care cei obișnuiți cu golul au ratat, a înscris pentru prima oară în acest sezon David Miculescu.
Punct fix în „11-le” Bătrânei Doamne în debutul stagiunii, mijlocașul de 18 ani a început câteva meciuri și pe bancă, tocmai datorită lipsei de eficacitate. „Într-adevăr, nu am avut niciodată o perioadă atât de lungă în care să nu marchez în meciurile oficiale, dar am gestionat pozitiv această situație. Am muncit și mai mult, mi-am așteptat rândul și, între timp, am contribuit cum am putut la rezultatele echipei prin aportul meu pe teren. Am și două-trei pase decisive, dar cel mai important lucru este numărul de puncte în clasament și locul ocupat de UTA. Îmi pare bine că am înscris azi, Mister mi-a spus să atac careul și poarta din poziția de mijlocaș de bandă, iar Ursu mi-a dat o pasă bună. Acum sper să înscriu mai des, deși, repet, echipa e cea mai importantă. Nici astăzi nu mă pot bucura pe deplin de reușita mea, căci ne doream mult să câștigăm și eu cred că și meritam la câte ocazii ne-am creat”, spune internaționalul Under 19 al Campioanei Provinciei.
După ce a văzut mingea în plasa porții lui Gavrilaș, Miculescu a alergat pe bancă, unde a fost felicitat de Laszlo Balint, dar a luat și un tricou alb, pe care era scris un mesaj de La Mulți Ani pentru suporterul special, de deplasare, al UTA-ei, Nicu Vereu, din Câmpina. „Am dorit să-i facem o mică bucurie domnului Nicu, căci și el face multe sacrificii pentru această echipă. Au fost meciuri în care ne-a susținut de unul singur din tri­bune. Păcat că nu i-am putut oferi trei puncte dânsului și restului galeriei de 40-50 de oameni, care ne-au susținut pe tot parcursul meciului atât de departe de casă”, mai spune tânărul utist.
Peste trei zile, pentru UTA urmează un alt meci în București, restanța cu Rapidul. „Având o zi în plus de odihnă, dar și mulți suporteri alături de ei, cei de la Rapid pleacă, să zicem, cu prima șansă. Dar, sper să ne recuperăm rapid energiile pentru a ne putea exprima la potențial maxim. Din păcate, Tomozei are ceva probleme la genunchi, am înteles că va face și un RMN, noi sperăm să nu fie nimic grav și să joace miercuri. Eu cred că avem cea mai echipă din serie, iar locul din clasament e meritat. Eu zic că ni-l vom păstra până la iarnă, sper doar să fim sănătoși”, a mai afirmat David Miculescu.
Fiul atacantului din anii ‘99-2000 ai UTA-ei, Vali Miculescu, e cotat în acest moment la 75 de mii de euro pe transfermarkt, însă în ultimele două pauze competiționale au fost formații din țară și străinătate dispuse să plătească pentru transferul său 300 de mii de euro.

Recomandările redacției