Selecționerul României U19, Laurențiu Roșu, a anunțat cei 20 de jucători convocați pentru prima rundă de calificare la turneul final din 2020, care va avea loc în Irlanda de Nord. Tricolorii încep drumul spre EURO în Serbia, gazda Grupei 2 calificare, pe 8 octombrie. Reunirea echipei va avea loc pe 1 octombrie, la Timișoara, unde se vor pregăti până pe 6 octombrie, când este programată deplasarea spre Belgrad.
„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc are „sub tricolor” doi fotbaliști, pe mijlocașii Damian Isac și David Miculescu, ambii titulari la ultimul meci de campionat, cel de la Târgu Jiu. Pe cale de consecință, conducerea clubului UTA a trimis o hârtie oficială la Federația Română de Fotbal prin care solicită amânarea partidelor cu Rapid, din cadrul etapei a 10-a, de pe 5 octombrie și cu Concordia Chiajna, din cadrul rundei a 11-a, de pe 12 octombrie. „După ce am confirmat prezența la lot ai celor doi jucători ai noștri, la solicitarea staffului nostru tehnic am trimis o adresă oficială la FRF prin care solicităm amânarea partidelor de campionat ce ar fi trebuit să se dispute în perioada în care Miculescu și Isac sunt la echipa națio­nală. Ulterior, stafful tehnic ne vor comunica programul pe care îl vor gândi pentru perioada în care nu avem programate meciuri oficiale”, ne-a declarat Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.
Așadar, după disputa de sâmbătă, cu Daco-Getica, UTA se va mai întoarce pe gazon pentru puncte de abia în „intermediara” din 16 octombrie, când are parte de un meci de foc, pe terenul celor de la Turris Turnu Măgurele. Probabil, antrenorul „roș-albilor” speră ca în pauza de două săptămâni fără meciuri oficiale să-și recupereze o parte a jucătorilor accidentați, pe Bustea și Stancu, dar și mai încarce echipa din punct de vedere fizic pentru seria infernală ce o așteaptă până la pauza de iarnă.
Miculescu și Isac trebuie să se prezinte la lotul național U19 pe 1 octombrie, iar pe 8, 11 și 14 octombrie vor fi la dispoziția lui Laurențiu Roșu pentru disputele cu Serbia, Spania și Lituania din cadrul primei runde de calificare la turneul final din 2020, care va avea loc în Irlanda de Nord.
Mai departe, e sarcina Federației Române de Fotbal să găsească datele la care va reprograma partidele „roș-albilor”, care, în acest moment, devin trei la număr, deplasările de la Universitatea Cluj și Rapid și partida de acasă cu Concordia Chiajna. Cert este că regulamentul spune că toate restanțele trebuie să se dispute până la finalul turului ligii secunde la fotbal, adică pe data de 23 noiembrie.

Recomandările redacției