basescu-sofiaZi mare, dar cu emoţii pentru preşedintele Traian Băsescu! Acesta a devenit bunic cu trei săptămâni înainte de termen, la fix un an de când a fost socru mic. Elena Băsescu a ajuns la Spitalul Universitar din Capitală sâmbătă seară, cu dureri şi complicaţii, a fost ţinută sub observaţie de medici, care au decis ca pacienta să fie supusă unei operaţii de cezariană, pentru ca atât ea, cât şi bebeluşa să fie în siguranţă. Astfel, duminică noaptea, la ora 3.30, mezina preşedintelui a adus-o pe lume pe micuţa Sofia Raissa.

În urmă cu trei zile, mezina familiei prezidenţiale punea la punct ultimele detalii până la momentul în care avea să o aducă pe lume pe fetiţa sa. Sorţii au decis altceva, iar sâmbătă după-amiază durerile naşterii au apărut, iar procesul a fost grăbit. Deşi era hotărâtă să nască la Maternitatea Giuleşti, la ora 18.00 EBA a fost dusă, cu dureri şi sângerări, la Spitalul Universitar, unde era aşteptată de finii lui Băsescu – managerul spitalului Cătălin Cârstoiu şi soţia sa, medicul ginecolog Monica Cârstoiu. Schimbarea bruscă de plan a fost cauzată de starea mămicii Elena Băsescu, care nu permitea medicilor să o lase să nască natural, aşa cum îşi dorea aceasta, ci să o programeze de urgenţă pentru cezariană.

Syda a asistat la naşterea fetiţei sale

Leornard Grecescu, purtătorul de cuvânt de la Universitar, a confirmat că a fost o decizie de ultim moment, impusă de vârsta sarcinii şi de problemele pe care le avea Elena Băsescu. Probabil îngrijorat peste măsură şi, în acelaşi timp, atent cu soţia sa, ginerele preşedintelui, Bogdan Ionescu, cunoscut drept Syda, nu s-a dezlipit de Elena, asistând chiar şi la naştere, în sala de operaţii. “De regulă, sângerările neaşteptate în cazul unei sarcini avansate înseamnă plasarea foarte jos a placentei sau deplasarea prematură a acesteia. În acest caz, se recomandă cezariana de urgenţă. Mai sunt şi alte cauze pentru naşterea în 35 de săptămâni, şi anume hipercontractivitatea uterină, o suferinţă fetală, precum cordonul ombilical strâns în jurul gâtului fătului, sau o rupere de membrane”, ne-a explicat Laura Leonte, medic primar în obstetrică-ginecologie din cadrul Clinicii Puls. EBA a născut câteva ore mai târziu, la 3.32 dimineaţa, o fetiţă de 2,715 kg şi de 47 de centimetri, care a primit nota 9 din partea medicilor. De altfel, la primele ore ale dimineţii, proaspăta mămică şi-a ţinut copila la sân pentru a o alăpta.

Chiar dacă naşterea prematură cauzează probleme de adaptare pentru bebeluş, acesta neavând plămânii suficient de dezvoltaţi, se pare că şi mămica, şi bebeluşa sunt în stare foarte bună, urmând să fie externate în două- trei zile.

„Am ţinut-o în braţe şi sunt tare fericit. Mă bucur că este sănătoasă. Acum am primit nobilul titlu de bunic”, Traian Băsescu

Ursitoarele moderne au prezis: nepoţica lui Băse va fi un lider cusurgiu

Nici nu a deschis bine ochii micuţa Sofia Raissa, prima nepoţică a preşedintelui Traian Băsescu, şi astrologii s-au pus instantaneu pe treabă. “Ursitoarele” moderne au consultat planetele, au interpretat fiecare semn astral şi deja i-au conturat fetiţei, acum doar un bebeluş, un viitor strălucit. Stelele au dezvăluit, în opinia specialiştilor, că micuţa fiică a Elenei va avea o forţă teribilă care va excela la nivelul trăirilor sufleteşti, că va beneficia de o imagine de lux şi de simpatia celor din jur. Înlănţuirea astrelor indică, o spun aceeaşi astrologi, că nepoţica lui Băse va fi un lider extrem de cusurgiu, obsedat de amănunte.

1 septembrie, dublă aniversare în familie

Pentru proaspăta mămică Elena Băsescu şi pentru soţul ei, Bogdan Ionescu, ziua de 1 septembrie e una cu dublă semnificaţie. În această zi s-au consumat două evenimente deosebit de importante: micuţa Sofia Raissa a venit pe lume – mai grăbită cu trei săptămâni faţă de termenul aşteptat de medici -, iar în urmă cu exact un an cei doi îşi jurau credinţă şi îşi uneau destinele. (Cristian Burcioiu)

Vineri, mezina preşedintelui şi soţul ei terminaseră de pregătit camera bebeluşei lor şi aşteptau cu nerăbdare ca aceasta să vină pe lume peste trei săptămâni. Au ales să-i picteze pe pereţi personaje din desene animate şi, mândri de rezultat, şi-au postat pe Facebook o galerie foto cu şapte imagini înduioşătoare. Cei doi şi-au împărţit sarcinile: dacă Elena Băsescu a fost cea care a ales personajele de desene animate care să fie reprezentate pe pereţii camerei, se pare că soţul ei, Bogdan, a fost mai implicat pe partea artistică, “ajutând-o de zor pe pictoriţă”, după cum mărturisea proaspăta mămică pe internet.

Maria va avea grijă de bebeluşă

După ce şi-a vizitat fiica, Maria Băsescu a declarat, la ieşirea din Spitalul Universitar, că ea va avea grijă de micuţa Sofia. De altfel, şi EBA a spus, cu câteva săptămâni în urmă, că nu va avea bonă pentru fetiţa ei, ci că a desemnat-o pe mama sa să aibă grijă de micuţă. Asta cu atât mai mult cu cât vrea să reintre în activitate cât mai curând după naştere.

SURSA: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției