A MIDSUMMER MUSIC NIGHT încheie ediţia din acest an a Festivalului de Muzică Americană şi Jazz

0
1649

Sâmbătă, 21 iunie, de la ora 20,30, la Lacul Pădurice, arădenilor le va fi oferit ultimul concert din seria celor cuprinse în ediţia din acest an a Festivalului de Muzică Americană şi Jazz, organizat de Filarmonica de Stat Arad. „A Midsummer Music Night – evident un generic transgresat muzical după piesa shakespeareană – invită toţi arădenii atinşi de probabil cel mai frumos virus, cel al muzicomaniei, la un spectacol extraordinar oferit de orchestra filarmonicii, alături de invitaţii săi: Claudia Iuga & Quaternion Band şi Gyula Big Band, un concert gândit să reprezinte încheierea mega sonora a Festivalului Internaţional de muzică Americană şi Jazz“ – dr. Alin Văcean, directorul general al Filarmonicii de Stat Arad.

Prima parte a concertului va aduce în faţa publicului Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Arad alături de Claudia Iuga & Quaternion, dirijor fiind Laurenţiu Muntean. Cu toţii promit un concert de zile mari, pregătit minuţios, care cuprinde următoarele piese muzicale: A Tribute to John Williams (orchestra), SATCHMO (A tribute to Louis Armstrong – orchestra), I Will Always Love You (Quaternion), Midnight Train (Quaternion), At Last (Quaternion), Someone Like You (Quaternion), Lionel Richie in concert (orchestra), My Funny Valentine (Claudia Iuga & Alin Văcean), Ochii mei (Quaternion), Let’s Stay Togheter (Quaternion), And I’m Telling You (Quaternion), Hallelujah (Quaternion), Je t’aime (Quaternion), Something’s Got a Hold On Me (Quaternion), I Will Survive (Quaternion).

În cea de a doua parte a serii, scena de pe lac va aparţine Ansamblului BIG BAND GYULA (Ungaria), dirijor – Kepenyes Pál. Înfiinţat în 1995 de Kepenyes Pál, a fost cunoscut iniţial ca orchestra de tineret a Liceului de Muzică Erkel Ferenc iar din 2006, ca ansamblu independent, iar azi poartă numele de Ansamblul Big Band din Gyula. Activitatea concertistică a ansamblului invitat a fost concretizată de-a lungul anilor în spectacole pe scene din Germania, Italia, Polonia şi Croaţia dar şi prin prezenţe la festivaluri de jazz şi dixieland din Ungaria.  Ansamblului i-a fost acordată cea mai înaltă distincţie la ediţia din 2006 a Festivalului Internaţional de la Budapesta,  acest prim mare succes fiind continuat de  invitaţii la festivaluri de profil şi spectacole de sine stătătoare. În 2009  Big Band-ului  i-a  fost oferit  premiul  Asociaţiei Întreprinzătorilor  susţinători ai culturii judeţului Bekes,  iar  anul 2010  i-a confirmat participarea la cel mai mare festival european de Dixieland organizat la Dresda şi trei mari concerte în capitala culturală a Europei  Pécs 2010.

În sala Palatului Cultural din Arad, ansamblul a concertat pentru prima  oară în anul 2002 şi a revenit în 2010, cu ocazia  unui concert desfăşurat  în cadrul programului de colaborare culturală între oraşele Arad şi Gyula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.