Odată cu apropierea sărbătorilor pascale și verificările în  piețe  se întețesc. Echipele de control sunt mixte și sunt formate din reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Controalele vizează în principal modul în care se produc, depozitează, transportă și valorifică carnea de miel, ouăle, dar și alte categorii de produse. Sunt luate „sub lupă“ atât piețele din județ, dar și cele din municipiu. Comercializarea mieilor se face în  Piața Mihai Viteazul și Piața Catedralei.  Mieii sunt deja gata tranșați. „Pentru a fi sigur de carne, cumpărătorul trebuie să observe ștampila aplicată de către medicul veterinar, fapt ce confirmă că s-au prelevat probe pentru analize și carnea poate fi consumată fără probleme. Recomandîăm tuturor să cumpere carne și produse din carne de miel doar din locații autorizate“, precizează dr. Marcel Roșu, director executiv la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad.

Recomandările redacției