Mieii sacrificați vor fi vânduți doar către consumatorii finali

0
280

      Având în vedere situația generată de evoluția pandemiei COVID 19, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad ia măsuri speciale. Astfel, D.S.V.S.A. poate aproba  amenajarea unui spațiu  temporar de sacrificare a  mieilor la nivelul fermei sau exploatației care este autorizată sanitar veterinar. „Desigur toate acestea se vor face pentru sacrificarea mieilor din exploatația proprie, având în vedere respectarea regulilor generale și speciale de igienă, bunăstarea animalelor și eliminarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, precum și respectarea condițiilor de depozitare și comercializare a cărnii de miel.  Carnea rezultată din sacrificarea mieilor, proveniți din exploatația proprie, poate fi comercializată doar către consumatorii finali nu și de către alte unități din domeniul alimentar, chiar dacă ele sunt înregistrate și autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor“, precizează, dr. Viorel Agud, director executiv la DSVSA Arad. Controlul stării de sănătate al animelor, respectiv efectuarea examenului ante si post mortem se va face de un medic veterinar oficial.    Solicitările fermierilor care intenționează amenajarea de spații temporare pentru sacrificarea mieilor la nivelul fermei/exploatației se pot transmite la adresa de email a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, care este: office-arad@ansvsa.ro  . Acestea pot fi transmise  până la data de 31.03.2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.