Miercuri începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

0
364

Articol scris de Sorina Dragomir

Miercuri are loc prima probă a Bacalaureatului din toamnă, proba scrisă la limba și literatura română. Celor care Bacovia sau Blaga și Arghezi sau Barbu le-au dat bătăi de cap în luna iulie, au acum șansa să dovedească că stăpânesc mai bine comentariile celorlaltor opere literare din programa impusă. Elevii sunt curioși ce operă literară urmează să comenteze, astfel, majoritatea candidaților își petrec timpul încercând să afle subiectele, în loc să dedice puținul timpul rămas învățatului.

Cei care nici după contestații nu au reușit să obțină fie nota minimă 5, fie media minimă 6, urmează să susțină din nou examenul la materia sau materiile problematice.

Conform structurii examenului de Bacalaureat, probele scrise se susțin în perioada 21-26 august. Miercuri este ziua în care urmează ca cei 488 de candidați arădeni să își etaleze cunoștințele literare. În data de 22 august, la o zi distanță față de proba la limba și literatura română, are loc proba de limba și literatura maternă, la care s-au înscris cei mai puțini candidați, doar 5 în județul Arad. Cei mai mulți candidați, 705, s-au înscris la susținerea probei scrise la materia obligatorie a profilului. La trei zile distanță de proba scrisă la materia obligatorie a profilului, urmează ca cei 555 de candidați să susțină proba la materia la alegere a profilului și specializării, care, deși este considerată de către elevi ca fiind cea mai ușoară, se pare că a cauzat probleme unui număr mare de candidați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.