Migranți descoperiți într-un imobil din Sântana

0
454

Update : Problema legată de persoanele care încearcă să intre sau să iasă ilegal din țară este una destul de serioasă. Periodic se întâmplă ca polițiștii ce au grijă de granița țării să aibă tot felul de surprize și să descopere ascunzători noi, pline cu oameni din țări îndepărtate. 

De această dată, migranții ilegali nu treceau încă granița într-un mod sau altul, aceștia și-au însușit o clădire pe care au considerat-o un fel de adăpost al lor. Este vorba despre nu mai puțin de treizeci de cetăţeni din Irak, Iran, Sri Lanka şi Afganistan, găsiți într-o pensiune dezafectată  în orașul Sântana.
Sâmbătă, 09 noiembrie 2019, lucrători din cadrul Poliției orașului Sântana, judeţul Arad, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad au desfăşurat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 02.00, în orașul de frontieră Sântana au fost depistate treizeci de persoane într-o clădire dezafectată. Desigur că acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, chiar de aceea au fost preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran, Afganistan și Sri Lanka, dintre care 21 de bărbaţi şi 9 femei, cu vârste cuprinse între 15 şi 60 de ani.
Aceștia au declarat că intenţionau să treacă mai târziu ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Arad și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au descoperit în această dimineață, câteva zeci de migranți ascunși într-un imobil din Sântana. Aceștia urmau să fie călăuziți să treacă granița în Ungaria și să-și continue apoi drumul înspre state din vestul Europei. Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad ne-au informat că în aceste momente, încă se fac cercetări în această speță. 

 

Vom reveni cu informații de îndată ce intrăm în posesia lor. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.