Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Nădlac și Vărșand, judeţul Arad, au depistat șaisprezece cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos.

Miercuri dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul  Punctului  de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetățean bulgar, care transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, șervețele umede, pe ruta Bulgaria – Germania.

În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunși în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan.

Și polițiștii de frontieră din cadrul  Punctului  de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în 24 de ore, pe sensul de ieșire din țară, controlul amănunțit, asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean român și un bulgar.

Cei doi şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, aspiratoare și diferite mărfuri pentru societăți din Belgia și Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, nouă cetăţeni străini.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan  și Sri Lanka.

Tot miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac  au observat, la aproximativ 100 de metri  de linia de frontieră, un bărbat care se deplasa pe jos. Deoarece acesta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condus la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că tânărul este un cetăţean din  Afganistan.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției