Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Curtici au depistat douăzeci și doi de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare și mașini sau pe jos.

În 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere.

Cei doi şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile și autoturisme nerulate pentru societăți din Belgia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă și în interiorul autoturismelor noi transportate, în total, douăzeci de cetăţeni străini.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, Turcia, Irak, Bangladesh și Siria cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, majoritatea solicitanți de azil în România.

Tot vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au observat, în zona terminalului pentru marfă al unei societăți de transport, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt doi cetăţeni din Afganistan, în vârstă de 16 respectiv 26 de ani și au declarat că intentionau să treacă ilegal frontiera.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției