Migranți din Pakistan, Siria, Afganistan, Maroc și Algeria, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

0
231

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Nădlac și Vărșand au depistat nouă cetăţeni din Pakistan, Siria, Afganistan, Maroc și Algeria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi  într-un automarfar.

În data de 30.05.2021, în jurul orei 00.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, aflaţi în misiune pe comunicația Borș –Episcopia, au depistat trei persoane, care se deplasau pe lângă calea ferată, spre linia de frontieră cu statul vecin.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Maroc și Algeria, cu vârste cuprinse între 31 și 38 de ani, solicitanți de azil în țara noastră. Cei în cauză au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal în ţara vecină, pentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 28.08.2021, în jurul orei 23:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între de 21 și 38 de ani.

Si la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat, în data de 27.08.2021, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale de fier pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, doi cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, în vârstă de 18, respectiv 19 ani, solicitanți de azil în România.

 Acţiuni similare s-au desfăşurat şi la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărșand, unde polițiștii de frontieră au depistat, pe timpul executării misiunilor specifice, în apropierea liniei de frontieră, un cetățean sirian,  solicitant de azil în țara noastră, care se deplasa pe jos cu intenția de a trece frontiera ilegal în Ungaria.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.