Migranți transportați de un român ascunși în microbuz, descoperiți la frontieră (VIDEO)

0
333

Un român a încercat să treacă peste graniță patru vietnamezi, ascunși în interiorul unei autoutilitare, condusă de acesta.

Joi seară, în jurul orei 20.15, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român B.C., în vârstă de 35 ani, conducând autoutilitara marca Mercedes Benz, model Transporter, înmatriculată în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta tâmplărie PVC cu destinaţia Ungaria.

În urma analizei de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei, în compartimentul de marfă al acesteia, au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, patru persoane.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Vietnam, doi bărbați şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani, care aveau drept de muncă pe teritoriul României. Din primele declarații, s-a stabilit că aceștia intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din spaţiul Schengen.

Ca urmare a celor constatate, şoferul autoutilitarei este cercetat de către poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar cetăţenii vietnamezi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.