Migranții i-au luat cu asalt pe șoferii de TIR români (video)

0
314

Mai mulți șoferi de TIR au fost atacați cu pietre de către migranții care intenționau să se urce în camionele lor, în apropierea portului Calais, Franța. 

În cursul dimineții de vineri, în jurul orei 03:25, migranții au ieșit pe autostradă și au creat un blocaj. Înarmați cu pietre, au apelat la violență, aruncându-le spre camioane. Șoferii erau nevoiți să încetinească, iar migranții încercau să se urce în TIR-uri. 

„O inițiativă sortită eșecului, deoarece controalele sunt foarte stricte. Mai multe camioane au fost avariate de pietrele aruncate de migranți. Un șofer, ușor rănit la cap, a fost transportat de pompieri la spitalul din Calais pentru a primi îngrijirile necesare”, au transmis reprezentanții prefecturii Pas-de-Calais, potrivit nordlittoral.fr. 

Unul dintre șoferii români, care a trecut prin această experiență, este Petrișor Bouda, care a filmat scenele care arată o realitate îngrijorătoare. 

În imagini se poate observa cum un șofer este nevoit să își oprească TIR-ul iar migranții îl iau cu asalt, încercând să găsească tot felul de metode prin care să se urce în el. O parte din ei, înarmați cu pietre, se îndreaptă spre cabina șoferului pe care pare că îl amenință. Scenele surprinse de șoferul român au avut loc pe 14 mai 2021, în jurul orei 04:12. 

„Poliția a mers repede la fața locului și a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe indivizi. Toți migranții au fugit și niciunul dintre ei nu a fost arestat. Ar trebui să-i pedepsim, dar nimeni nu a fost prins. Deoarece sunt migranți, nu le putem face nimic. Dar peste câteva zile, sigur, migranții vor repeta scena. Blocajele rutiere de pe autostradă sunt distracția lor preferată”, au mai transmis reprezentanții prefecturii. 

De asemenea, un alt șofer și-a împărtășit experiența prin care a trecut cu migranții. Acesta a încercat să îl îndepărteze pe un migrant care se apropia de camionul lui, însă poliția i-ar fi transmis că dacă îl atinge pe migrant, șoferul român va sfârși cu cătușele la mâini. „Aceste drame le trăim de fiecare dată când trecem către Anglia”, a subliniat șoferul. 

Mai multor șoferi li s-au spart geamurile de la camioane, iar unul dintre ei a ajuns la spital, conform gandul.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.