Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, pe raza municipiului Arad, 15 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În data de 19.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul misiunii au fost identificați, în apropierea cartierului Zona de Vest din municipiul Arad, 15 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă .

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 35 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi îndrumaţi să se  întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua actiunile în sistem integrat  cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activitatilor de migraţie ilegală.

Recomandările redacției