Mihaela Gărdău: „Proiecte concrete pentru comuna Dezna, nu vorbe-n vânt”

0
611

Ce-i drept, toată lumea vrea schimbare, dar trebuie să fie o schimbare în bine, cu oameni noi și incoruptibili. Imaginea unei comunități este alesul cetățenilor, primarul și consilierii, problema este că bieții cetățeni de multe ori „s-au ars”, cu promisiunile făcute de anumiți primari. La Dezna, sunt trei candidați pentru funcția de primar, dar primar va ajunge doar unul, cel ales de electorat și care va fi desemnat în data de 27 septembrie. După calculele unora, ar trebui din voturile de la Moneasa să meargă la Dezna. Ne-am întâlnit cu doamna Mihaela Gărdău, o femeie și o candidată modestă.

  • Iată ce ne spune candidata USR, doamna Mihaela Camelia Gărdău.
  • Trebuie să lăsăm cetățenii să-și aleagă candidatul pe care îl consideră potrivit pentru acest rol. Cetățenii au fost amăgiți de două ori de candidații unor partide. În anul 2017, Primăria a avut un buget stufos, atunci când a fost catastrofa aia din data de 17 septembrie 2017 (n.r. – furtuna din zona Moneasa). Peste 33 mii de metri cubi de lemn doborât și aici s-ar putea estima o valoare de aproximativ un milion de euro. Ne-ar putea spune acești candidați care sunt pe liste unde sunt acești bani? Ce ar putea justifica din toată masa aia lemnoasă e că au făcut o casă mortuară în valoare de 4 miliarde, renovarea dispensarului uman 55 mii de euro, un șanț din fața școlii care costă 370 de milioane, stație de autobuz 6 mii de euro. Au construit un Cămin Cultural nou în satul Neagra, deși se putea renova cel vechi, așa că satul Neagra are două cămine culturale, nu se mai gândește nimeni la comună. Eu vreau să fac din Dezna o comună model, să transformăm Dezna într-o zonă turistică și de agrement, o comună model cum a fost o dată. Vom atrage fonduri europene căci fără acestea nu se poate, va trebui să avem parcuri și zone de agrement, am o echipă extraordinară cu care pornesc la drum și vom câștiga.
  • Spuneți-ne câteva puncte din programul dumneavoastră.
  • Da, vom amenaja o zonă de agrement, în zona de traseu a mocăniței la ieșirea din Dezna spre Moneasa, pe partea stângă, la poalele Cetății Dezna. Apoi vom face o sală de sport și un centru spa. Dezna beneficiază de apă termală și nu este folosită la nimic. Nu se poate să nu folosim această mană cerească și să ne uităm la ea cum curge. În clădirea dispensarului uman s-au investit 55.000 de euro dar din păcate, spațiile au rămas nefolosite. Poate cel mai important proiect al nostru este cel legat de sănătate. Am luat legătura cu renumiți medici ginecologi și stomatologi din județul Arad și avem tot sprijinul domnului doctor Adrian Wiener, senator USR, pentru deschiderea unui cabinet la noi, la Dezna. Centrul de colectare legume-fructe este necesar pentru zona noastră. Am proiecte de la colegi, de la doamna Lenuța Corina Valea din Slatina de Criș, care s-a referit la popasuri turistice să fie amenajate în fiecare sat care aparține de comuna Dezna, Neagra, Slatina de Criș, Buhani și Laz. Facem orice să atragem turiști și investitori în zona noastră. Un alt colaborator cu care pornesc la luptă este Matei Moț pentru accesare de fonduri europene, pentru energia verde care este denumirea populară pentru sursele de energie regenerabile și nepoluantă. Marius Daniel Rus care va candida pe lista de consilieri, un om matur care a stat prin străinătate și a putut acumula multe în toată această perioadă, văzând diferențele dintre zona noastră și cum e afară și văzând cât de frumoasă este zona Deznei, dar din păcate nu se ocupă nimeni de ea.
  • Doamna Camelia, aveți emoții pentru duminică?
  • Nu am nicio emoție pentru că știu că voi fi învingătoare, mai ales că sunt susținută de un partid nou, necompromis și care este în sprijinul cetățenilor de rând. Eu îndemn cetățenii să iasă la vot și să voteze cum cred că e mai bine.
  • Vă urăm succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.