Mihai Covaliu este singurul candidat la funcția de președinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

0
258

Mihai Covaliu, aflat la conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român din 15 noiembrie 2016, este singurul candidat la alegerile pentru funcţia de preşedinte al COSR care vor avea loc în cadrul Adunării Generale din 24 septembrie, anunţă forul olimpic naţional pe site-ul său oficial.
Conform listei publicate pe site-ul citat, au fost depuse 24 de dosare de candidatură pentru funcţiile eligibile: un preşedinte, trei vicepreşedinţi, cinci repre­- zentanţi ai sporturilor olimpice de vară (dintre care un reprezentant al jocurilor sportive de echipă), patru personalităţi ale vieţii sportive, doi reprezentanţi ai sporturilor olimpice de iarnă, un reprezentant al federaţiilor neolimpice, un reprezentant al Federaţiei Sportul pentru Toţi şi Comitetului Naţional Paralimpic. Există patru membri de drept în Comitetul Executiv: membru CIO pentru România, secretar general, trezorier, preşedinte al Comisiei Sportivilor.
Candidaturile pentru organele de conducere ale COSR sunt verificate de Comitetul Executiv şi acceptate după analizarea şi avizarea acestora de către Comisia de Etică.
Fostul scrimer Mihai Covaliu a fost ales la 15 noiembrie 2016 în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, cu 128 de voturi la Adunarea Generală de alegeri a COSR, în timp contracandidata sa, Gabriela Szabo, a primit 68.
Adunarea Generală de alegeri a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român va avea loc la 24 septembrie 2020, cu începere de la ora 11:00, la Complexul Olimpic “Sydney 2000” din Izvorani.
Sursa: agerpress 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.