După ce în presă au apărut speculații pe marginea șanselor lui Mihai Fifor, senator de Arad, purtător de cuvânt al PSD la nivel național, de a deveni președintele PSD și candidat la Președinția României, am purtat o scurtă discuție telefonică. Foarte amabil, senatorul mi-a răspuns la toate întrebările. De pildă, l-am întrebat cum își explică zvonurile că ar fi în cărți pentru funcția de președinte al PSD, dar și pentru candidatura la funcția de președinte al României, deși nimeni din conducerea partidului nu a spus că ar fi existat discuții pe această temă. Răspunsul a fost savuros : „Confirm, nu au existat discuții pe această temă, nu știu de ce unii mă propun ca președinte al PSD sau chiar candidat pentru Președinția României, dar recunosc că sunt supărat, nimeni nu m-a propus pentru funcția de Papă! Dacă îmi este permis, vreau să reactualizez o glumă de pe vremea lui Ceușescu, în care se spunea că toți românii au devenit catolici pentru că cer papa. Așa că, de ce nu ar fi bun un PSD-ist de Papă ?

Nu vrea șefia PSD

Pe 29 iunie va fi congres pentru alegerea președintelui PSD.M-ați întrebat dacă voi candida. Vă spun clar, ca să audă toată lumea: nu voi candida ! Prin urmare, nu se va pune problema ca la congresul de la finele lui iulie, care va decide candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale, eu să fiu președintele PSD. Chiar dacă la alegerile europarlamentare ne-am clasat pe locul doi, PSD rămâne cel mai mare partid al României. Sunt convins că votul la moțiunea de cenzură va demonstra acest lucru. Or, noi, cel mai mare partid al României, am decis că nu amestecăm alegerile interne cu desemnarea candidatului pentru Președinția României, ci vrem să vedem ce doresc românii. Drept urmare, vor fi sondaje care vor arăta pe cine vor românii să desemneze PSD candidat”

Iubesc Aradul, dar PSD Arad decide dacă voi fi candidat de primar”

În final, senatorul mi-a răspuns și la întrebarea dacă vrea să candideze la Primăria Aradului: „Un lucru este cert: iubesc Aradul îi iubesc pe arădeni, dar singurul for care va decide dacă voi fi candidat pentru Primăria Aradului este PSD Arad. Vreau să fie clar un lucru pentru toată lumea: mi-ar plăcea să fiu primarul Aradului, dar până la depunerea candidaturilor mai este mult timp și multe se pot întâmpla.

Recomandările redacției