„Activitatea Guvernului şi a parlamentarilor PSD converg în aceeaşi direcţie, aceea de a respecta promisiunile asumate de social-democraţi în faţa românilor, prin aplicarea punctuală a măsurilor cu­prinse în Programul de Guvernare”, apreciază senatorul Mihai Fifor, preşedintele Consi­liului Naţional al PSD. „Ne vom face datoria cu profesionalism şi responsabilitate, în ciuda eforturilor absurde ale PNL de a împiedica convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului şi a demersurilor dreptei de a ataca la Curtea Constituţională Legea de abi­litare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare. Cum afirma şi preşedntele Liviu Dragnea, am demonstrat că suntem dispuşi să ne luptăm până la capăt pentru interesele românilor şi reamintesc că legea pe care noi am iniţiat-o, de eliminare a 102 taxe nefiscale, putea intra în vigoare încă de la 1 ianuarie dacă se înțelegea că este vorba despre măsuri firești de reducere a birocrației și, la urma urmei, de res­pect al statului față de cetățean.
După cum era şi normal, am început anul 2017 în forţă, iar Cabinetul Grindeanu şi-a intrat rapid în atribuţii şi în ritm şi împreună cu echipa guvernamentală şi parlamentarii PSD a început să bifeze rând pe rând punctele cuprinse în Programul de Guvernare. Ţara are nevoie de măsuri urgente după dezastrul Guvernării Cioloş şi înainte de toate de un Buget de Stat votat de Parlamentul României până la sfârşitul acestei luni. Cetăţenii acestei ţări au văzut că ne-am ţinut de cuvânt iar pactul moral cu românii pentru o viaţă mai bună s-a transformat rapid într-o suită de promisiuni îndeplinite. Creșterea salariului minim la 1.450 lei, majorarea cu 20% a salariului din administrația locală şi cu 50% a veniturilor actorilor şi altor categorii de artiști, creșterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei şi a punctului de pensie la 1000 lei, sunt toate măsuri reparatorii pe care PSD s-a grăbit să le adopte în favoarea cetăţenilor”.
Măsuri pentru mediul de afaceri
Senatorul Fifor a mai amintit că PSD nu a uitat nici mediul de afaceri, prin reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru microîntreprinderile cu pla­- fonul sub 500.000 euro, iar în prezent se depun eforturi pentru ca legea prevenţiei să intre în vigoare cât mai curând posibil, de preferinţă în primul trimestru al acestui an. Astăzi a fost eliminată o povară birocratică din cauza căreia mii de firme românești au fost blocate abuziv.  „Este vorba despre acel infam Formular 088, considerat coșmarul oamenilor de afaceri. Nici în acest caz nu există implicații bugetare, din contră, măsura va stimula crearea de noi companii. Studenţii au avut la sfârşitul acestei săptâmâni două surprize plăcute, când au aflat că vor beneficia de burse dublate şi transport gratuit cu trenul, potrivit unei decizii adoptate de Executiv în şe­dinţa de Guvern de vineri. Vom fi în continuare consecvenţi cu aplicarea etapelor succesive ale Programului de Guvernare care îşi propune să aducă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al cât mai multor români pentru a face parte din clasa mijoc”, mai spune senatorul Mihai Fifor.
(G.C.)

Recomandările redacției