Mihai Petcuț nu poate sta departe de fotbal

Mihai Petcuț nu poate sta departe de fotbal

Și așa îți place fotbalul. Noi jucăm de placere, hai cu noi!”. Așa l-a abordat Roland Balaj pe Mihai Petcuț, care, de câteva zile, e noul antrenor principal al Aqua Vestului!

„Lucrăm împreună, nu se pune problema altfel. Împreună cu Roli vorbim despre program, împreună discutăm despre echipă, vom fi ca suedezii”, a zâmbit Petcuț, pe care-l leagă o veche prietenie de trupa „instalatorilor” – „Când eram la Gloria, în Divizia C, într-un an eram în fiecare sâmbătă la Șofronea să facem eram la divizia C. Cu Sebiș, la fel, niciodată nu a zis nu când am avut nevoie de teren sau să facem recuperare. Iar într-un an, s-a întâmplat ceva, m-au întrebat dacă nu vreau să merg la ei în cazul în care se gândesc la divizia C. Am rămas de atunci cu impresia că au o părere bună despre mine”, a povestit tehnicianul.

 Condiții de Occident

Trupa din Șofronea e recunoscută pentru frumoasa bază sportivă de care dispune, apropiată de ce se întâmplă în țările cu fotbal mai bun. Pe plan sportiv, rămâne plăcerea fotbalului. „Performanța e că echipa există și că duce competiția, datorită lui lui Roli și a domnului Herlo. E greu să concurezi cu primării, iar condițiile de viață din România fac să nu mai ai timp pentru tine. Deși la ce e la Șofronea, mă refer la vestiare, bazin cu apă termală, ar trebui să fie înghesuială. Se apropie de Occident. Dacă jucătorii noștri ar avea viața din Germania…”, a punctat Mihai Petcuț.

 A fost la toate „divizionarele”!

Mihai Petcuț e antrenorul care a stat pe băncilor tuturor echipelor divizionare din județul Arad care încep sezonul 2014-2015! Șoimii Pîncota a pregătit-o în Liga a IV-a, în 2008, la Ineu a fost doi ani mai târziu, episodul Sebiș e recent, iar dacă includem faptul că a pregătit UTA (2005-2006), UTA II (2010-2011) și Atletico, cercul e complet. Ultimul sezon l-a petrecut la Național Sebiș, de care s-a despărțit în play-off. Ratarea promovării, după o bună perioadă de timp în care cei de pe Crișul Alb au fost lideri, i-a lăsat antrenorului de al cărui nume se leagă și promovarea Gloriei Arad în C (2005), o rană deschisă. „După ce am învins Cugir în deplasare – aveam patru deplasări cu câte 3 goluri – am dat o declarație: am demonstrat că suntem cei mai buni, mi-e clar că doar noi ne putem încurca. Lucru care s-a și întâmplat. A fost o supărare foarte mare pentru mine, cea mai mare, după moartea mamei mele. Am pus suflet, principalul care a greșit am fost eu…”, a mărturisit Petcuț.

Recomandările redacției