petcut11Conducătorii celor de la Naţional Sebiş au avut o primă discuţie cu Mihai Petcuţ, cel ales să-l înlocuiască pe banca tehnică pe Roland Nagy. În principiu, cele două părţi au bătut palma, însă mai sunt câteva lucruri de clarificat în zilele următoare. Ca să accepte să revină – după patru ani – la cârma formaţiei „alb-albastre”, Petcuţ doreşte să aibă un lot de jucători satisfăcător pentru returul campionatului. „Oricât de mare ar fi dorinţa mea să revin în fotbal ca antrenor la Sebiş, trebuie să recunosc că plecarea masivă de jucători m-a prins nepregătit. Mi-am făcut nişte calcule cu nişte jucători pe care credeam că mă voi baza, dar ei nu mai sunt la echipă. Nu ar fi nicio problemă dacă îi vom înlocui chiar şi cu tineri, cu condiţia ca aceştia să aibă ceva calitate”, ne-a mărturisit tehnicianul ofertat de sebişeni, care, după Răzvan Riviş, a aflat chiar miercuri că nu va mai conta din primăvară nici pe Ember.
Tehnicul mijlocaş şi-a reziliat şi el contractul cu Naţionalul, el întregind o listă a despărţirilor ce îi mai cuprinde pe Capătă, Buştea, Ţîrlea, Situwe şi Berar. Totodată, Necşulescu, Budur şi Cornea se află în postura de a-şi căuta alte echipe cel puţin până în vară. Bineînţeles, aceşti fotbalişti trebuie înlocuiţi cumva, cu menţiunea că bugetul de salarii pentru retur va fi redus substanţia faţă de cel din campania de toamnă. O nouă rundă de discuţii pe acest suubiect va avea loc la începutul săptămânii viitoare între Gheorghe Feieş, preşedintele de onoare al clubului şi Mihai Petcuţ.
Deocamdată, la capitolul achiziţii înregistrăm doar numele fostului pîncotan Rus şi a unui atacant de 20 de ani de la Gurahonţ, însă, cu siguranţă, vor mai sosi şi alţi jucători. Rămâne de văzut doar din ce categorie vor fi aceştia. Dacă Petcuţ va deveni „principal”, Lucia Ciba va rămâne „secund”, iar Merşca şi-ar putea lua atribuţii de antrenor cu portarii.
Sebişenii urmează să încheie vacanţa de iarnă pe 10 februarie, când jucătorii vor avea din nou toate condiţiile pentru a locui şi se pregăti pe plan local. „Având în vedere că returul Ligii a III-a s-a amânat pentru data de 8 martie, iar Turda, primul nostru adversar, am înţeles că se retrage, avem destul timp să pregătim primul meci oficial al anului”, a concluzionat Petcuţ.

Recomandările redacției