takacsCu prilejul împlinirii a 60 de ani, artistul plastic Mihai Takács invită arădenii la vernisa­jul unei expoziţii aniversare („Takács 60!”), care va avea loc astăzi, de la ora 18,00, în Sala Ovidiu Maitec a Mu­zeului de Artă, fiind organizat cu sprijinul Complexului Muzeal Arad. Cu aceeaşi oca­zie va fi lansat şi albumul de artă „Pictura. Sculptura. Mihai Takács”.
„La 60 de ani, un artist trebuie să ajungă la maturitate artistică. Dacă la 60 de ani un artist nu are un stil personal, nu o să ajungă niciodată un artist adevărat. Un artist nu trebuie niciodată să caute, trebuie să-şi găsească drumul, perfecţionându-şi stilul, fără să şi-l schimbe des şi radical”, susţine Mihai Takács.
Deşi de obicei „retrospectiva” unui artist este pregătită timp de mai mulţi ani de zile, constituind un ansamblu de lucrări realizate de-a lungul vremii, arădeanul nu doreşte să expună, de această dată, lucrări mai vechi. Va avea timp să facă acest lucru mai târziu, spune el. Tablourile, de dimensiuni mici şi medii, sunt noi, iar cele 20 de sculp­turi sunt, de asemenea, cele mai noi creaţii.
Toate vor putea fi admirate de public până pe 23 februarie 2014.
 (G.S.)

Recomandările redacției