Adversarul de mâine al UTA-ei, FC Botoșani a început foarte bine campionatul, cu 5 meciuri consecutive fără înfrângere. A venit apoi meciul amânat cu FCSB și la revenirea în competiție, moldovenii nu și-au mai regăsit ritmul, având o serie de 3 partide fără victorie (un egal și două înfrângeri, ultima dintre ele chiar etapa trecută, la Ploiești). În aceste condiții, este clar că gazdele vor fi extra-motivate pentru a cunoaște din nou gustul victoriei. Antrenorul Mihai Teja știe care este arma principală pe care elevii săi trebuie să o folosească împotriva Bătrânei Doamne: „E important să intrăm concentrați și motivați, am spus-o întotdeauna, în campionatul României atitudinea face diferența. La meciul cu UTA vom da tot ce avem mai bun. UTA e o echipă bună, au luat jucători buni, importanți dar și ei vor avea probleme și va trebui să fim uniți pentru a profita.“

Dacă UTA s-a întărit în această săptămână prin venirea lui Paul Anton, FC Botoșani a ales să se despartă de trei jucători care evoluau mai puțin: Eduard Florescu, Sergej Grubac și Terrance Tisdel. În același timp însă, Teja spune că nu are probleme de lot, toți jucătorii fiind apți de joc contra UTA-ei.

Mihai Teja și Ilie Poenaru s-au înfruntat de 6 ori în carieră. Dacă primul s-a aflat fie pe banca Politehnicii Iași, fie pe cea a Voluntariului, cel de-al doilea s-a aflat mereu în ipostaza de a conduce pe Academica Clinceni. Teja are trei victorii (două cu FC Voluntari și una cu Poli Iași) în timp ce Poenaru a câștigat două partide, una dintre ele încheindu-se la egalitate. De altfel aceasta a constituit și ultimul duel al celor doi antrenori, desfășurat pe 4 decembrie 2020, când Voluntari și Clinceni au oferit un spectacol cu 6 goluri, terminat cu scorul de 3-3.

Un amănunt statistic favorabil nouă este faptul că din 4 meciuri disputate împotriva UTA-ei, Mihai Teja nu a câștigat niciunul: a suferit trei înfrângeri în calitate de antrenor al celor de la Gaz Metan Mediaș (toate trei în 2021) și a obținut o remiză, 0-0, pe când antrena pe FC Voluntari, la primul meci al UTA-ei pe noua arenă „Francisc Neuman“.

(foto: facebook/fcbotosani)

Recomandările redacției