neamtuPreşedintele Noii Republici, Mihail Neamţu, fost candidat al Alianţei România Dreaptă, pe un colegiu deputaţial la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut, a dat de gol o parte a mecanismului folosit de PD-L în campania electorală.
Neamţu a organizat, ieri, o confe­rinţă de presă la sediul Noii Republici, nu la sediul PD-L – aşa cum făcea până nu demult, şi şi-a arătat nemulţumirea faţă de anumite aspecte din campania electorală. Pe de o parte Mihai Neamţu s-a arătat nemulţumit de Mihai Răzvan Ungureanu despre care spune că se aştepta să fie un pic mai cavaler, dar şi de echipele de campanie ale PD-L. „În campania electorală, într-una din zile trebuiau împărţite materiale electorale cu Mihail Neamţu în piaţa din zona Mioriţa. Cum Mihai Răzvan Ungureanu  avea programată o vizi­tă cu caracter electoral în aceeaşi  zi, materialele mele au fost retrase”, a povestit Mihail Neamţu.
Acesta arată cu degetul spre „adminsitraţia pieţei Mioriţa”, care – spune Mihail Neamţu – se ocupa cu împărţirea materialelor electorale ale ARD (PD-L, FC, PNŢCD).
Ce s-a întâmplat mai exact? Cei care conduc Piaţa Mioriţa, reprezentanţi ai PD-L Arad au transmis celor ce vând în piaţă câte cincizeci de plase inscripţionate cu Mihail Neamţu, în care comercianţii urmau să pună legumele sau fructele cumpărate de oameni. Când s-a aflat despre vizita electorală din piaţă a lui Mihai Răzvan Ungureanu, au primit dispoziţie să le ia înapoi şi să împartă materiale cu MRU.
Faptul că membrii PD-L care conduc SC TOP SA, societate subordonată Primăriei Municipiului Arad care gestionează pieţele din municipiu, implicau societatea în campaniile electorale este un fapt cunoscut, însă nimeni nu l-a confirmat în mod oficial până acum. Mihai Neamţu, probabil din mai puţină cunoaştere a unor realităţi legate de campania electorală, a dat din casă cum se spune. I-a dat de gol pe cei ce conduc SC TOP SA, în frunte cu Stelian Nistor, directorul societăţii. Ei bine, în Piaţa Mioriţa şef de piaţă este nimeni altul decât consilierul municipal al PD-L şi totodată preşedintele PD-L din Cartierul Micălaca – Florin Mariş.
Acesta este unul dintre apropiaţii primarului Gheorghe Falcă, cel care s-a ocupat îndeaproape de campania electorală a lui Mihail Neamţu. Falcă anunţa înainte de debutul campaniei pentru parlamentare că se va concentra cel mai mult pe campania din colegiul de­putaţial numărul 1, acolo unde a candidat Mihail Neamţu. Cu toate acestea, candidatul Uniunii Social Liberale din acest colegiu, Flavius Măduţa a reuşit să obţină peste 50% dintre voturile arădenilor.

Recomandările redacției