calimenteDeputatul USL Mihăiţă Calimente consideră că şi în anul 2013 conflictul dintre Guvern şi majoritatea parlamentară, pe de o parte şi pre­şe- dintele Traian Băsescu, pe de altă parte, va continua.
Deputatul arădean spune că deşi aparent avem parte de pace, aceasta pare greu de menţinut. „Aparent e pace. Pe vremea comuniştilor exista o vorbă care spunea că se va duce o luptă pentru pace de nu va rămâne piatră pe piatră pe Pământ”, spune Calimente.
Una dintre scânteile care ar putea reaprinde războiul lui Traian Băsescu cu USL este dată de nominalizarea procurorului general şi al şefului Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA). Mihăiţă Calimente crede că Traian Băsescu ar trebui să accepte cele două propuneri venite din partea ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.
„E foarte probabil ca Traian Băsescu să nu accepte cele două propuneri ale ministrului Justiţiei şi în acel moment cred că războiul va reîncepe. Băsescu trebuie să nominalizeze cele două persoane propuse, întrucât el nu are nicio competenţă din punct de vedere profesional în acest subiect. Si­gur, dacă ar exista probleme de altă natură în ceea ce priveşte cele două persoane nominali­zate, atunci ar fi altă discuţie. Repet, din punct de vedere profesional, Traian Băsescu nu are de ce să se amestece, nu este atribuţia lui”, a mai completat Mihăiţă Calimente.

Recomandările redacției