Mihaiţă Calimente, de la ALDE Arad, a luat atitudine faţă de potenţialele planuri ale liberalilor. Printre aceste ipoteze de lucru sunt şi viitorul medicilor şi altor categorii din domeniul medical. Drept urmare, Calimente a punctat: „Recentele declaraţii ale liderilor PNL (printre care şi primarul Gheorghe Falcă), declaraţii ce vizeaza domeniul sănătăţii şi, în special, dubla­rea salariilor medicilor în urmă­torii patru ani, arată adevarata faţă a PNL-ului absorbit de PDL. O asemenea gargară electo­rală vine să definească tupeul şi cinismul acestor penelişti. Nu cu mult timp în urmă, aceşti politicieni de tip mafiot tăiau pensiile şi salariile tuturor bugetarilor, deci şi ale corpului medical. Cu neruşi­nare şi nesimţire, politicienii PNL vin şi condiţionează alegerea lor în noul Parlament şi noul Guvern (2017-2020) prin majorări de lefuri.
Arădenii ar trebui să ştie că liderul PNL Arad, primarul Falcă, a dispus suma de doar 70.000 de lei pentru sănătatea arădenilor, asta în timp ce pentru o aşa-zisă cultură, în fapt pentru campania electo­rală a PNL Arad pentru parlamentare) a dispus suma de peste 10 milioane de euro! Toata lumea normală ştie că Aradul este judeţul cel mai bolnav din România, doar Falcă şi liderii PNL Arad visează la capitale culturale sau verzi europene şi se întrec în chermeze pe bani publici.
ALDE Arad condamnă acest comportament sfidător şi nefiresc al PNL Arad şi în special al lui Gheorghe Falcă, un politician cu tupeu, care prezintă fals situaţia Aradului. Aradul are nevoie de urgenţă de o strategie serioasă de sănătate şi nu de injecţii mincinoase de propagandă marca Falcă şi că există potenţial şi voinţă po­litică pentru a eradica boala şi suferinţa din Arad. Sunt obiective pe care ALDE Arad şi le asumă cu toată responsabi­litatea, punându-se în slujba cetăţenilor. Şi, ca o dovadă a faptului că nu sunt vorbe în vânt, să nu se uite argumen­tele statistice care propulsează judeţul Arad pe nedorite locuri fruntaşe în topul bolilor.
(G.C.)

Recomandările redacției