Două dintre pretendentele la un loc sub soarele Ligii 1 își dau întâlnire chiar în prima etapă a ediției 2017-2018 a eșalonului secund. UTA joacă în „fieful” Chindiei într-o formulă mult schimbată față de sezonul precedent, dar și cu un nou antrenor la timonă. Adrian Mihalcea a avut 5 săptămâni la dispoziție să-și pregătească debutul în „alb-roșu”, iar acesta este unul abrupt.  „Pentru noi va fi un început în forță, la Chindia Târgoviște, o contracandidată la promovare fără nici un dubiu. Luăm partea plină a paharului, începem campionatul mai concentrați. Dacă întâlneam o echipă mai slab cotată poate am fi avut dubii că nu suntem atât de conectați din punct de vedere al atitudinii, dar așa știm că ne așteaptă un meci dificil. Îi simt la antrenament, îi văd dornici de un rezultat și un început bun și asta contează cel mai mult. Despre Chindia știm că formează cam aceeași echipă ca și anul trecut, au omogenitate foarte bună, o organizare bună și câțiva jucători foarte interesanți, dar nu ne sperie. Nu ne temem, mai ales după eforturile făcute în această vară când s-au adus jucători extrem de importanți și au rămas din vechea gardă jucători la fel de importanți, cu dorință de revanșă”, apreciază fostul atacant al lui Dinamo.
Mihalcea are un eșec și un succes contra adversarului de mâine dimineață (ora 11). „I-am întâlnit doar în sezonul trecut când s-au unit seriile, Am pierdut la Târgo­viște, dar am bătut 3-1 la Călărași. Este cu totul altceva anul acesta, anul trecut ei erau favoriți în fața echipei pe care eu o antrenam atunci, și acasă și în deplasare, acum vor conta doar problemele legate de căldura sufocantă pe care vom juca, dar trebuie să câștigăm. Nu ne ducem să apărăm nimic, dar vom încerca să ducem un joc rațional și echilibrat în ambele faze. Nu ne vom arunca în atac cu toată echipa”, a mai explicat tehnicianul arădenilor.
Acesta mai crede că centrul liniei mediane e, poate, punctul forte al teamului lui Nicu Croitoru.  „Au jucători de valoare destul de mare. De exemplu, Liviu Mihai și cu Georgian Honciu formează unul din cuplurile puternice de mijlocași centrali ai seriei, plus că au un jucător care cu siguranță ar face față la liga întîi. Este vorba despre Cherchez, nu știu de ce nu a făcut pasul. Au mai achi­ziționat un portar cu experien-ță de la Dinamo, pe Iustin Popescu, care, chiar dacă nu a apărat prea mult, are experiența Ligii 1. Îl cunosc, am și lucrat cu el. În fine, au mai luat și juniori de la Dinamo, de la grupa de vârstă ce a și luat un trofeu național. Nu în ultimul rând, Chindia mai are avantajul că joacă acasă, dar, după cum am spus, nu ne temem de ei”, a adăugat Mihalcea.
Stagiunea trecută, „Bătrâna Doamnă” se impunea cu un sec 3-0 la Târgoviște, drumul spre succes fiind deschis de Marius Curtuiuș, căpitanul de astăzi al echipei de pe Mureș. „Întâlnim o echipă care, din câte am înțeles și știm și noi, trage și ea la promovare. Mergem cu toată încrederea acolo, trebuie să câștigăm. Au cam același lot de doi ani încoace, am avut meciuri foarte grele cu ei. Acum, avem un lot pe hârtie mai valoros, mai trebuie să și demonstrăm pe teren”, a punctat și atacantul utist.

Recomandările redacției