Mii de agricultori arădeni au primit avans din plata pe suprafață

0
407

Mii de fermieri arădeni au pri­mit avansul de plată pe suprafață, de la Agenția de Plăți și Inter­venție în Agricultură.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că suma totală autorizată la plată, reprezentând avans aferent Campaniei 2016, este de 128,2 mili­oane euro pentru un număr de 154.003 fermieri care au depus cerere unică de plată.
S-au plătit din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) – 110,2 milioane euro dintr-un total alocat României de 1.772 milioane euro, conform Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 699/ 2016 de stabilire, pentru anul 2016, a plafoanelor bugetare aplicabile anumitor scheme de sprijin direct prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European si al Consiliului.
Diferența de 18 milioane euro reprezintă avansul pentru Măsura 13 – „Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri spe­cifice”, măsura de dezvoltare rurală delegată de AFIR, din Fondul European Agricol pentru Dezvol­tare Rurală (FEADR) și cofinanțare de la Bugetul Național.
Pot fi plătite avansurile pentru plăţile directe numai după finali­zarea controalelor administrative menționate la articolul 74 din Re­gulamentul (UE).
Plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.