asistatiAproape 6.000 de arădeni primesc de luna aceasta mai mulţi bani de la stat. Este vorba de beneficiarii de ajutor social şi de cei ai alocaţiilor pentru susţinerea familiei.
De la începutul lunii trecute, au crescut ajutorul social şi alocaţia pentru susţinerea familiei. Odată cu majorarea acestor două prestaţii sociale au fost schimbate şi limitele de venituri pentru acordare. Astfel, limita de venituri până la care se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei creşte de la 370 de lei pe membru de familie, la 530 de lei, cu menţinerea a două intervaluri de venituri 0 – 200 de lei de persoană şi 201 – 530 de lei, de persoană. Cuantumul alocaţiei pentru susţinerea familiei a crescut cu 30 la sută, iar a venitului minim garantat, cu 13 la sută, în două tranşe, cea de-a doua tranşă urmând să înceapă de din ianuarie 2014.
Spre exemplu, o familie formată din doi părinţi, care are venituri cuprinse între 201 şi 530 de lei primeşre 33 de lei pentru un copil, suma dublându-se pentru fiecare copil în plus. O familie dintr-un singur părinte care are venituri până în 200 de lei primeşte de la stat 65 de lei pentru un copil, suma dusblându-se pentru fiecare copil în plus, până la 260 de lei, pentru patru sau mai mulţi copii.
În cazul familiei formate din două persoane, ajutorul social de 225 lei a crescut cu 19 lei, ajungând la 244 de lei, iar în cazul celor formate din cinci persoane a ajuns la  504,5 lei, de la 465 lei.
Trebuie spus că, potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, în luna iulie se aflau în plată 2.479 de alocaţii pentru susţinerea familiei. În ceea ce priveşte venitul minim garantat, instituţia avea luna trecută nu mai puţin de 3.429 de beneficiari. Este posibil ca pe fondul schimbării limitei veniturilor până la care se acordă ajutoarele de stat, numărul asistaţilor social să crească în viitorul apropiat.

Recomandările redacției