Mii de arădeni care au credite își vor putea amâna ratele pentru nouă luni. Măsura a fost luată de Ministerul Finanțelor, în urma unei convenții cu Banca Națională și cu sistemul bancar.

De această măsură vor beneficia toți românii care vor cere o amânare, atât persoane fizice cât și persoane juridice. Potrivit Oficiului pentru Registrul Comerțului, în județul nostru sunt 31.269 de profesioniști activi din punct de vedere economic, din care, 20.511 sunt persoane juridice și 10.758, persoane fizice autorizate.

Ministrul Finanțelor a anunțat că orice român poate apela la această măsură.

Oamenii care vor să le fie amânate rate o pot face în scris, prin online. Sunt două etape, o solicitare prin telefon și apoi o confirmare în scris printr-un email. Ministrul Finanțelor a anunțat și o rectificare bugetară, care ar urma să fie făcută săptămâna viitoare, pentru a asigura banii necesari ministerului Sănătății.

În urma șomajului tehnic, mii de români își vor consuma din economii și își vor reduce din cheltuieli, cee ce va avea impact și din punct de vedere economic. Un studiu a arătat că, mulți români nu au economii și nu și-ar putea asigura subzistența dacă ar rămâne fără sprijin financiar pe o perioadă îndelungată.

Recomandările redacției