Casa Județeană de Pensii se confruntă și acum cu o proble­mă de ani de zile – cărțile de muncă neridicate. Peste 2.000 de carnete de muncă stau neri­dicate la sediul instituției, nu­mărul acestora scăzând totuși în ultimii ani. Acum mai bine de un an, peste 4.000 de carnete trebuiau rdicate de titulari.
Arădenii care nu își ridică carnetele de la Casa de Pensii (CJP) trebui să știe că vor avea probleme atunci când va trebui să își dovedească vechimea în muncă. Cei care nu catadicsesc să le ridice sunt trecuți nominal pe site-ul Casei Județene de Pensii. Conducerea CJP face un apel la arădeni să își ridice
La Casa Judeţeană de Pensii Arad sunt depozitate un număr 2.210 carnete de muncă neridicate de către titulari.
„Carnetele de muncă apar­ţin unor persoane care au fost asigurate în sistemul public de pensii pe bază de declaraţie sau contract de asigurare socială, precum şi unor persoane care au depus carnetele de muncă pentru a fi prelucrate datele referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, în baza Hotărârârii de Guvern 1768/2005. Invităm persoanele care se regăsesc în tabel, la sediul Casei Jude­ţene de Pensii Arad, str. Volun­tarilor, nr. 2A, camera 9, cu actul de identitate pentru ri­dicarea carnetului de mun­că”, susține Mihaela Vasil, directo-rul Casei Județene de Pensii Arad.
Tabelul nominal cu titularii carnetelor de muncă este pu­blicat pe site-ul Casei Judeţene de Pensii Arad, www.cjpensii­arad.ro.
(S.S.)

Recomandările redacției