Mii de burse pentru acest an școlar, în 30 de unități de învățământ arădene

0
326

Mii de burse școlare și sociale sunt acordate în acest an școlar, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean. Valoarea burselor se va ridica la peste 2,8 milioane de lei. Cele mai multe burse acordate vor fi pentru merite în urma rezultatelor obținute de elevi.
Primăria Municipiului Arad, prin Hotărârea Consiliului Local din data de 12 decembrie 2017 a stabilit şi aprobat numărul şi cuantumul burselor acordate în învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Arad, pentru anul şcolar 2017-2018. Astfel, conform datelor opficiale vor fi acordate: 28 de burse de performanţă, 2.642 burse de merit, 265 burse de studiu, 1.042 burse de ajutor social, în va­loare totală de 2.842.110 de lei, în 30 de unităţi de învăţământ din municipiul Arad.
Cele mai multe burse de performanţă le primeşte Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, cele mai multe burse de merit Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad, cele mai multe burse de studiu Liceul cu Program Sportiv Arad, iar cele mai multe burse de ajutor social Colegiul Economic Arad.
O altă noutate pentru acest an este aprobarea de la nivel central, a derulării programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii de la Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” Arad. Masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat unui număr de aproximativ 450 de elevi şi preşcolari care participă la activităţile didactice, în limita a șapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar. (S.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.