Mii de copii din municipiu au fost angrenaţi într-o amplă campanie de sănătate, destinată depistării precoce a deformităţilor la coloană. Campania urmată de un screening „Inimă sănătoasă în corp sănătos” a fost lansată de comisia consultativă pe teme de cardiologie constituită cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad. Tematica este reprezentantă de deformările coloanei vertebrale. Managementul campaniei este asigurat de compania Houston.

Campania „Deformările coloanei vertebrale la copii şi adolescenţi – o provocare actuală!“ a stârnit interesul profesioniştilor implicaţi în acest domeniu. Medici şi asistenţi cu specialităţile medicină şcolară, medicină de familie, pediatrie, chirurgie pediatrică, kinetoterapeuţi, profesori de cultura fizică şi profesori de sport au fost prezenţi la seminarul organizat luni, 14 decembrie, la sediul Consiliului Judeţean Arad. Atât luni, cât şi marţi 15 decembrie, începând cu ora 17.00 au fost invitaţi să participe atât publicul larg, cât şi părinţii, copiii cât şi cadrele medicale. La începutul anului 2016, în toate şcolile din municipiu Arad va fi făcut un screening pe tema „Deformărilor coloanei vertebrale“, pentru copiii de clasele V-VIII, cu ajutorul medicilor şi asistenţilor de medicină şcolară.

Conferinţa de mâine se adresează publicului larg şi cadrelor didactice. Lector este dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, competenţă în management sanitar, licenţiat în chimie-fizica şi psiho-sociologie, absolvent al Facultatii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Dr. Carol Davila”, Bucureşti. Evenimentele au loc în sala „Vasile Goldiş” a Consiliului Judeţean Arad. „Este vorba despre o nouă campanie a comisiei consultative care se adresează copiilor, clasele V-VIII din municipiul Arad, asta însemnând 5.200 de copii. Luni şi marţi vom organiza conferinţe de informare pentru cadre medicale – medici de familie, medici de medicină şcolară, pediatrie, chirurgie şi profesori de sport – kinetoterapeuţi, medici de recuperare. Ne dorim să vină cât mai multă lume. Începând cu orele 17.00 se desfăşoară conferinţe pentru părinţi şi cadre didactice. Tema o constituie deformările coloanei vertebrale cu accent pe scolioză, pentru că România are un număr mare de persoane care suferă de scolioză şi sunt diagnosticate destul de târziu. Facem această campanie de prevenţie pentru că ne dorim ca toate cazurile care suferă de astfel de probleme să nu ajungă la operaţie. Contăm pe sprijinul medicilor şi asistenţilor din cabinetele medicale şcolare“, a susţinut Maria Serac, reprezentant al comisiei care derulează campania.

Recomandările redacției