Mii de elevi arădeni angrenați în acțiuni de combatere a consumului de droguri, alcool și a fenomenului de bullying

0
259

Peste 3000 de elevi arădeni s-au întâlnit, de la începutul anului, cu specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, cu prilejul desășurării unor activități de prevenire și combatere a consumului de droguri și alcool, precum și a fenomenului de bullying.

Campania pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri și băuturi alcoolice în rândul elevilor și liceenilor arădeni este o campanie mai veche, reluată și anul acesta de către DGASPC, în parteneriat cu polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Arad, cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad, Centrul Antidrog Arad și Arhiepiscopia Aradului. Până în luna martie, specialiștii Serviciului pentru prevenirea marginalizării sociale, trafic, migrație și repatrieri și ai Centrului Multifuncțional de Consiliere și Educație din cadrul DGASPC Arad au declanșat activități de informare și prevenire în rândul elevilor din toate școlile din județ, în scopul de a combate delicvența juvenilă și a menține consumul de droguri în rândul elevilor la cote cât mai scăzute. Specialiștii au adus în fața elevilor și un fost consumator de droguri, care le-a vorbit acestora deschis despre cum drogurile i-au îngreunat viața.

Scopul acestor acțiuni este acela de reducere în rândul elevilor și liceenilor, pe cât posibil, a venerabilităților și riscurilor la care aceștia se expun privind consumul de droguri, alcool și alte substanțe. Este important ca acești tineri să fie bine informați și conștientizați cu privire la situațiile de risc legate de consumul unor substanțe ilegale, prezentarea consecințelor asociate unui comportament deviant, inclusiv transmiterea către aceștia a unor noțiuni despre răspunderea lor în fața legii. De aceea este foarte important pentru noi că putem face echipă comună cu polițiștii și jandarmii specializați care ne însoțesc la aceste acțiuni”, a declarat Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

O altă temă abordată la întâlnirile organizate în școlile din întreg județul de către DGASPC Arad și instituțiile partenere a fost cea a combaterii fenomenului bullying. Ce înseamnă bullying-ul, cum se manifestă, cine este agresor și cine este victima în bullying și care sunt consecințele unui astfel de comportament pentru cei implicați, fie că au căzut victime, sunt agresori sau doar martori ai unor asemenea incidente, sunt doar cîteva din aspectele vizate de specialiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.